Craig Handy και Kirk Lightsey Quartet στο Half Note

Ένα φόρο τιμής στον θρυλικό σαξοφωνίστα Dexter Gordon αποτίει ένα εκπληκτικό γκρουπ στη σκηνή του Half Note, από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Craig Handy και Kirk Lightsey Quartet στο Half Note
Ένα εκπληκτικό γκρουπ, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την μουσική και τον θρύλο του μεγάλου σαξοφωνίστα Dexter Gordon.

Ένα μοναδικό φιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα τενόρο σαξόφωνα της εποχής του bebop και του post-bop, τον Dexter Gordon παρουσιάζει το Half Note Jazz Club με ένα εκπληκτικό γκρουπ που έχει άμεση σχέση με την μουσική που δίδαξε ο “Long Tall” Dexter από τη δεκαετία του ’40 μέχρι τα ‘80’s.

Το γκρουπ αυτό αποτελείται από τον σύγχρονο γίγαντα του σαξοφώνου Craig Handy, τον θρυλικό πιανίστα – και στενό συνεργάτη του Dexter Gordon – Kirk Lightsey, τον μπασίστα Nicola Sabato και τον ντράμερ John Betch. Ο Craig Handy – που κάποιος δημοσιογράφος τον περιέγραψε ως «the busiest man in Jazz», είναι ένα από τα κορυφαία σύγχρονα σαξόφωνα: λυρικό και συνάμα δυναμικό, με βαθιά αίσθηση του swing και του blues και ήχο πάντα γεμάτο με αίσθημα, ουσία και groove. Στην ταινία του Robert Altman “Kansas City” o Handy έπαιξε τον ρόλο του Coleman Hawkins(!) ενώ υπήρξε μουσικός διευθυντής της Mingus Big Band για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τελευταία 20 χρόνια, παραμένοντας από τους σημαντικότερους leaders του καιρού μας. Κι όπως ο Gordon πριν από 55 χρόνια συνάντησε τρεις φίλους του στο Παρίσι και έγραψε το εκπληκτικό άλμπουμ “Our Man in Paris”, έτσι και ο Craig συναντά τον χρόνια εγκατεστημένο στη γαλλική πρωτεύουσα και παλιό συνεργάτη του Dexter Gordon, τον μοναδικό για το στυλ του πιανίστα Kirk Lightsey.

Μαζί, προσεγγίζουν ξανά, με φρεσκάδα και φαντασία, το κλασικό ρεπερτόριο του μυθικού σαξοφωνίστα. Το γκρουπ συμπληρώνεται με έναν από τους καλύτερους μπασίστες της σύγχρονης γαλλικής τζαζ σκηνής και από τον μοναδικό για την open-minded σουϊνγκάτη προσέγγιση στον ρυθμό ντράμερ John Betch, που κι αυτός είναι χρόνια εγκατεστημένος στο Παρίσι, παίζοντας πλάι σε μουσικούς του δημιουργικού αναστήματος ενός Steve Lacy, ενός Mal Waldron ή του Jim Pepper. Το γκρουπ αυτό – βγαλμένο από τα ομορφότερα της τζαζ ιστορίας - κυριολεκτικά βάζει φωτιά στη σκηνή μέσα από τη μουσική που έπαιξε ο Dexter Gordon.

Craig Handy - σαξόφωνο
Kirk Lightsey - πιάνο
Nicola Sabato - μπάσο
John Betch - ντραμς


Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr
Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v