Τα αγαπημένα pop hits των 90s

Οι Spice Girls, η Britney, η Μακαρένα, το Μπλου Νταμπαντί-νταμπαντάι και όλα τα αγαπημένα pop hits των ‘90s σε μία απολαυστική playlist.
Τα αγαπημένα pop hits των 90s
του Γιώργου Κόκουβα

Πολλά μπορείτε να… σούρετε στα ‘90s για την αισθητική τους, αλλά για ένα πράγμα δεν μπορείτε να τα κατηγορήσετε: Ότι δεν ήταν διασκεδαστικά. Ήταν η δεκαετία με τα καθαρόαιμα, εύπεπτα pop hits, που παρά την απλοϊκότητά τους – ή ίσως ακριβώς γι’ αυτή – δεν τα έχουμε ξεχάσει ακόμη. Για την ακρίβεια, τα χορεύουμε ακόμη στα retro party που αναβιώνουν στην Αθήνα κάθε εβδομάδα και συνειδητοποιούμε ότι καταφέρνουν και σήμερα να μας κολλήσουν στο μυαλό. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τις 15 μεγαλύτερες ποπ επιτυχίες της δεκαετίας του ’90 για να μαθαίνουν οι καινούριοι και να… χορεύουν οι παλιοί.

Wannabe – Spice Girls

Το girl band των girl band σε μία από τις πιο spicy στιγμές τους.

Macarena – Los Del Rio

Μην το αρνείστε, θυμάστε ακόμα τη χορογραφία.

Everybody - Backstreet Boys

Το απόλυτο χιτ από το Backstreet’s Back, το άλμπουμ που δεν έλειπε από καμία ενημερωμένη δισκοθήκη των ‘90s.

Freestyler – Bomfunk MC’s

Στην λήξη της δεκαετίας, η έξαλλη νεολαία βρήκε τον δικό της ύμνο – έστω κι αν δεν μπόρεσε ποτέ να μάθει τους στίχους και έλεγε κάτι σαν «γουάκα μάκα φόουν».

No Good – Prodigy

Όταν έμπαινε σε μαθητικό πάρτι, ήξερες πως η διασκέδαση έφτασε στο peak της.

Blue – Eiffel 65

Η εβληματική ηλεκτρονική φωνή των Eiffel 65 θα μείνει στις καρδιές μας ως η πρώτη αγαπημένη μας – όσο κι αν προσπάθησε αργότερα να πάρει τη θέση της ο Διονύσης Σχοινάς με το επικό «Μου ταιριάζεις-σου ταιριάζω».

Livin’ La Vida Loca - Ricky Martin

Από την ηλεκτρονική ποπ, τα ‘90s πέρασαν στα latin hits, χάρη σε αυτόν εδώ τον λατίνο που μας έκανε «να το κουνήσουμε».

Baby One More Time – Britney

Ήταν 1999 όταν ακούστηκε για πρώτη φορά στα ραδιόφωνα η ναζιάρικη φωνή της Britney. Και ήταν ίσως, εκτός από ορισμός της ποπ, η μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας.

My Heart Will Go On – Celine Dion

Η κορυφαία ποπ μπαλάντα των ‘90s είχε κινηματογραφικό χρώμα, και την έχουμε συνδυάσει όλοι με τις ουρές που κάναμε έξω από κινηματογράφους για να δούμε τον Τζακ και τη Ρόουζ να (μην) επιπλέουν στην σανίδα του Τιτανικού.

Barbie Girl – Aqua

«Είμαι ένα κορίτσι Μπάρμπι, σε έναν κόσμο Μπάρμπι, φτιαγμένο από πλαστικό, είναι φανταστικό». Είναι δυνατόν τέτοιοι εμπνευσμένοι στίχοι να μην έχουν θέση στο πάνθεον της δεκαετίας;

I Don’t Wanna Miss A Thing –Aerosmith

Μετά τον Τιτανικό, ο Αρμαγεδδών ήταν ίσως η δεύτερη εμβληματικότερη εμπορική ταινία των 90s, και οι Aerosmith φρόντισαν να την ντύσουν με το περισσότερο «αφιερωμένο» στις ραδιοφωνικές εκπομπές (αυτές με τις αισθησιακές φωνές και τα «ο Κώστας αφιερώνει στην Μαιρούλα») τραγούδι.

Don’t Speak – No Doubt

Δυναμική ποπ από το στόμα της Γκουέν Στεφάνι και της παρέας της, που υπήρξε τότε υποψήφιο για Γκράμι Καλύτερου Τραγουδιού του 1995.

Believe – Cher

Το 1998, η Cher κάνει την εβδομηκοστή όγδοη πλαστική της, κυκλοφορεί το single “Believe” και (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να κρύψει την ηλικία της) μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη καλλιτέχνις που χτύπησε κορυφή στο Billboard chart των ΗΠΑ.

Mambo no5 – Lou Bega

O Bega διασκευάζει ένα παλιό μάμπο των ‘40s και καταφέρνει τους εφήβους των 90s να θέλουν κι αυτοί… λίγη Μόνικα στη ζωή τους, λίγη Έρικα στο πλευρό τους, λίγη Ρίτα, λίγη Τίνα, λίγη Σάντρα στον ήλιο, λίγη Μαίρη τη νύχτα και λίγη Τζέσικα για dessert.

Genie in a bottle – Christina Aguilera

Η νέα γενιά της pop μας συστήθηκε στα late 90s. Μαζί με την Britney, τους NSYNC και τον Ricky Martin, να και άλλο ένα κοριτσάκι από το αμερικάνικο «Ντίσνεϊ Κλαμπ» της εποχής που ευχήθηκε στο τζίνι να γίνει pop star. Και το τζίνι δεν της χάλασε το χατίρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v