Οι συναυλίες που θα μας οδηγήσουν στο καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα ονόματα που θα γεμίσουν μουσικές τα βράδια μας πληθαίνουν. Πάρτε μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε και θα ακούσουμε μέχρι τότε.
Οι συναυλίες που θα μας οδηγήσουν στο καλοκαίρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν έχουμε παράπονο, το καλοκαίρι φέτος στην Ελλάδα θα είναι άκρως φεστιβαλικό και μουσικό. Rockwave και Ejekt ετοιμάζουν τα δυνατά τους όπλα για να γεμίσουν τα βράδια μας με αγαπημένες μουσικές, μεγάλοι καλλιτέχνες επιστρέφουν σε ελληνικό έδαφος και εμείς δεν προλαβαίνουμε να αγοράσουμε εισιτήρια.

Μέχρι τότε όμως τι θα ακούσουμε άραγε; Μη φοβάστε. Το συναυλιακό πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι είναι εξίσου πλούσιο και περιλαμβάνει ονόματα για κάθε γούστο.

Blind Guardian
7 και 9 Μαΐου στο Gagarin 205
Νέα περιοδεία για τους «επικούς» Γερμανούς power-progressive metallers, ακόμα μια ευκαιρία να τους απολαύσουμε και εμείς επί σκηνής να τραγουδούν επικά κομμάτια με στίχους επηρεασμένους από το σύμπαν του Τόλκιν. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 32€ και 55€ για το διήμερο.


The Last Drive
15 Μαΐου στο Gagarin
Στις 15 Μαΐου οι Last Drive ανανεώνουν το ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού τους με τα μέλη του Drive Tribe και – αυτή τη φορά με ολοκαίνουργιο άλμπουμ στα σκαριά – ετοιμάζονται να απογειώσουν το κοινό. Στη συναυλία θα ακούσουμε κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, αλλά και όχι και τόσο γνωστά «διαμάντια» από παλαιότερα χρόνια. Εισιτήρια 10€.


C.W. Stoneking
22 Μαΐου στο Fuzz
Τα ολοκαίνουρια κομμάτια του χαρισματικού και αινογματικού C.W. Stoneking θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στο Fuzz στις 22 Μαΐου. Ο ερμηνευτής με το τραγούδι Love me or Die που έκανε θραύση και στη χώρα μας επιστρέφει εν Ελλάδι για μια μοναδική συναυλία με rock “n” gospel dancehall blues μελωδίες. Εισιτήρια από 20€.


The Stranglers
23 Μαΐου στο Fuzz
Οι βετεράνοι Stranglers μετά από 40 χρόνια πορείας επί σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας για να μας θυμίσουν όλη τους τη δισκογραφία από το 1975 μέχρι σήμερα και να αποδείξουν ότι είναι η μεγάλη μπάντα για την οποία τα νιάτα παραληρούσαν στα 80s. Εισιτήρια από 24€.


Black Keys
30 Μαΐου στη Μαλακάσα
Ένα από τα πιο καυτά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής την τελευταία δεκαετία έρχεται στο Terra Vibe στο μουσικό γεγονός της χρονιάς. Οι Black Keys, στην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους θα έχουν μαζί τους την επίσης ξεχωριστή μπάντα Black Angels και το live αναμένεται εντυπωσιακό. Εισιτήρια από 42€.
 

Dub FX
10 Ιουνίου στο Vox
Street performer, beatboxer, παραγωγός, ο Αυστραλός αυτός τυπάς είναι αν μη τι άλλο μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού. Τόσο ιδιαίτερη που προκαλεί φρενίτιδα σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση, όπως αυτή που αναμένεται να κάνει στο Vox. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια ξεσηκωτική βραδιά με Hip hop, reggae και drum 'n' bass ήχους. Εισιτήρια από 18€.


Plissken 2015
5 και 6 Ιουνίου
To αγαπημένο φεστιβάλ επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά, με δύο ημέρες γεμάτες μουσική από δεκάδες μπάντες του εξωτερικού και του… εσωτερικού. Mogwai, Squarepusher, The Horrors και 61 ακόμα ονόματα θα βρεθούν στο Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου για μια μουσική γιορτή με ηλεκτρονικό ήχο, αλλά και hip hop, metal και beatbox ακούσματα. Εισιτήρια από 36€.


Robbie Williams
20 Ιουνίου στη Μαλακάσα
Ακόμα ένα μεγάλο όνομα επισκέπτεται το Terra Vibe. Ο βρετανός ποπ σταρ Robbie Williams ξεκινά νέο tour, αποδεικνύει ότι «το’χει» ακόμα και ετοιμάζεται να μας “entertain” όπως μόνο αυτός ξέρει.
 








Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v