Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στην κάμερα του in2life

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος μιλά στην κάμερα του in2life για τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους", το μουσικό έργο που παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στην κάμερα του in2life
του Βάιου Μαχμουντέ

«Σήμερα είμαστε όλοι πολιορκημένοι από την υποτέλεια, από την έλλειψη φαντασίας, από κάποιους που θέλουν να μην ξεχωρίζουμε το ψέμα από την αλήθεια». Παραμονές της εθνικής γιορτής, την Κυριακή 22 Μαρτίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει και διευθύνει το μουσικό έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, στο Μέγαρο Μουσικής. Στην παράσταση συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Vassilikos, ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως αφηγήτρια, η χορωδία «ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ» και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ.

Ο συνθέτης μίλησε στην κάμερα του in2life για το εμβληματικό αυτό έργο το οποίο αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας που τόσο μας απασχολούν και στις μέρες μας. Ο ίδιος θεωρεί ότι σήμερα το έργο εστιάζεται σε τρεις σημαίνουσες λέξεις που εκφράζονται ως συλλαλητήριο «Λόγο, Έργο, Νόημα», «λέξεις ιδιαίτερα επίκαιρες στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα σήμερα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η εκτέλεση που θα ακούσουμε την ερχόμενη Κυριακή βασίζεται στη νέα ενορχήστρωση που έκανε την δεκαετία του ‘80 για συμφωνική ορχήστρα με τη συμμετοχή των ελληνικών οργάνων (λαούτο, σαντούρι, νταούλι). Ο Γιάννης Μαρκόπουλος αφιερώνει την συναυλία στους 30αρηδες, οι οποίοι αποτελούν «ίσως την πιο μορφωμένη γενιά που διαθέτει ο τόπος, αρκεί να γυρίσουν και πίσω».

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη σίτιση παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

 


Info:
Μέγαρο Μουσικής – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 15, 25, 37, 48 και 10 € (μειωμένο).
Προπώληση: Εκδοτήρια Μεγάρου και Ομήρου 8 (τηλ. 2107282333).
Ομαδικές κρατήσεις: 2107282367

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v