Ελληνικά 90s: Τα τραγούδια που μας στιγμάτισαν

Θυμόμαστε δεκαπέντε τραγούδια που η δεκαετία του ’90 μας άφησε σαν πολιτιστική κληρονομιά, και μας πιάνει νοσταλγία.
Ελληνικά 90s: Τα τραγούδια που μας στιγμάτισαν
του Θοδωρή Διάκου

Θυμάστε τα 90s. Ήταν η δεκαετία των χρωμάτων, των ρέιβ πάρτι και των τεχνικολόρ δελτίων ειδήσεων. Ήταν επίσης η δεκαετία που οι περισσότεροι καλλιτέχνες πρέπει να σκέφτηκαν συλλογικά «Τώρα θα κάνω ό,τι γουστάρω», κι έτσι καταλήξαμε με αυτά τα (κάποια από αυτά λιγάκι λερωμένα) διαμάντια της μουσικής, που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Φορέστε λοιπόν το fly jacket και τα σπορτέξ σας με τα λαμπάκια και ετοιμαστείτε να χτυπηθείτε!

Τώρα μου μιλάει 

Ό,τι και να πούμε για αυτόν τον ύμνο είναι λίγο. Ένας μοντέρνος οδηγός για το πώς να τον κάνετε να τρέχει πίσω από τα πόδια σας.

Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει 

Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει, θα είμαστε όσο πιο μακριά του γίνεται. Επειδή έχουμε και πιο σοβαρές δουλειές.

Σ’ έχω επιθυμήσει 

Αν όμως το μόνο που κάνετε είναι να φεύγετε τρέχοντας κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, θα είστε ακοινώνητοι. Και θα σας λείψουν οι αγαπημένοι σας.

Γιατρικό 

Το αντίπαλο δέος, η διαμάχη που έσκισε μια χώρα στα δυο. Ποια είναι η απόλυτη Ελληνίδα σταρ; Εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στον κόπο να αναρωτηθούμε, και τις ακούμε back to back.

Αυτό το φιλί 

Η Ευρυδίκη ήταν πάντα μια ήρεμη δύναμη μέσα στις υπόλοιπες θορυβώδεις διασημότητες, μα τα κομμάτια της πρέπει να παίζονται δυνατά.

Ξυπόλητη χορεύω 

Το 2014, η Beyoncé τράβηξε τα βλέμματα με το μήνυμα ότι μπορείς να είσαι και φεμινίστρια, και παραδομένη σε έναν άντρα. Η Καίτη Γαρμπή το έκανε το 1994.

Θέλεις ή δεν θέλεις 

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε την ερώτηση, η οποία προφανώς και ήταν ρητορική, καθώς στην αληθινή ζωή οποιοδήποτε θηλυκό βρισκόταν σε απόσταση τριάντα μέτρων θα του είχε επιτεθεί πριν προλάβει καν να αναπνεύσει.

Ήρθες πάλι (ο δολοφόνος) 

Νομίζετε ότι έχετε ξεχάσει τους στίχους. Μόλις πατήσετε play, θα έρθουν πάλι πίσω στο μυαλό σας, σαν τον δολοφόνο.

Σκανδαλίζομαι 

Αυτό το βίντεο δεν σηκώνει κανέναν σχολιασμό. Δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτα στην τελειότητα.

Μπαμ και κάτω

Τα κακά νέα είναι ότι το βίντεο μπορεί να προκαλέσει επιληψία. Τα καλά νέα είναι ότι λογικά έχετε κλείσει τα μάτια και θυμάστε τον παιδικό σας έρωτα, άρα είστε ασφαλείς.

Το σημάδι του Σκορπιού 

Μην ντυθείς πρόχειρα, μην βγάλεις το κραγιόν σου, ετοιμάσου να βγεις έξω και να βιώσεις το απόλυτο πάθος.

Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι 

Όταν ο έρωτας είναι μεγάλος, οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Ακόμα κι αν μιλάμε για παθολογικά ζηλιάρες συνοικιακές γκόμενες.

Κατάλληλες προϋποθέσεις 

Λεμπέσης και Βανδή χορεύουν κρατώντας ηλεκτρικές κιθάρες. Αυτό. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Μικρή μου μέλισσα 

Κάποιοι κακεντρεχείς το αποκαλούν γλυκανάλατο. Εμείς απλά θα βάλουμε τα ακουστικά μας και θα ανεβάσουμε την ένταση, δεν έχουμε χρόνο για haters.

Όσο υπάρχει αγάπη 

Αφήσαμε το καλύτερο (και το πιο άγνωστο) για το τέλος. Ξέρατε ότι η Μαίρη Μηλιαρέση είχε μουσική καριέρα; Εμείς όταν το μάθαμε είδαμε την ζωή μας να ολοκληρώνεται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v