Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στην καρδιά της Αθήνας

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας παρουσιάζουν την παράσταση “The Other Side of Greece” στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στην καρδιά της Αθήνας
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση "The Other Side of Greece", με συμμετοχή του Μπάμπη Στόκα, της Liset Alea (η φωνή των Nouvelle Vague) και του Αιμίλιου Χειλάκη, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στην… άλλη πλευρά της Ελλάδας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, οι θεατές θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ενώσουν τον δικό τους αγαπημένο ροκ ήχο με την αξεπέραστη δύναμη μιας κλασικής ορχήστρας, επιλέγοντας για αυτό το εγχείρημα μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές ορχήστρες του κόσμου.

Θα απολαύσουμε «Παλιές αγάπες» από την συλλογή των Πυξ Λαξ, αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε νέες ενορχηστρώσεις παιγμένες από την 60μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Νέος ήχος, φως και χρώμα, θα δέσουν αρμονικά με την απαγγελία στίχων των μεγάλων μας ποιητών Σεφέρη, Ελύτη και Καβάφη, από τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Τσεχία, στην Όπερα της Πράγας.

«Αν ο στόχος της παράστασης αυτής στο εξωτερικό ήταν να γνωρίσουν οι ξένοι μία άλλη πλευρά της Ελλάδας, ο στόχος της παράστασης στο Ηρώδειο είναι να ξαναθυμηθούμε εμείς αυτή την άλλη πλευρά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Η συναυλία του Ηρωδείου θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει διεθνώς σε CD. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην «Κιβωτό του Kόσμου».


Info:
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Το Σάββατο 13/9 στις 21.00
Εισιτήρια: 15€ - 78€
Προπώληση: Ticket Services (Πανεπιστημίου 39),
Καταστήματα Public,
ηλεκτρονικά - www.ticketservices.gr,
τηλεφωνικά – 210 7234567
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v