Συναυλίες 2013: Τα μεγαλύτερα live του καλοκαιριού

Roger Waters, Lana del Rey, James ή Slayer; Ξεχωρίζουμε τις καλύτερες ξένες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.
Συναυλίες 2013: Τα μεγαλύτερα live του καλοκαιριού
Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και αυτό είναι εμφανές και στις μέχρι στιγμής συναυλιακές ανακοινώσεις του καλοκαιριού. Το παραδέχτηκαν άλλωστε και οι ίδιοι οι διοργανωτές στο In2life. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, οι καλλιτέχνες σε ελάχιστες περιπτώσεις ρίχνουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις και… αδιέξοδο.

Ας μην παραπονιόμαστε πάντως. Ακολουθούν ο κορυφαίες συναυλιακές διοργανώσεις του προσεχούς καλοκαιριού. 

Mobb Deep – Gagarin 205
Οι φαν τις ραπ σκηνής έχουν λόγο να γιορτάζουν, καθώς το θρυλικό ντουέτο από το Queens επισκέπτεται την χώρα μας στο πλαίσιο της επετειακής τους επανένωσης για τα είκοσι χρόνια πορείας. Οι Prodigy και Havoc, το δίδυμο που άλλαξε ριζικά την ιστορία του underground χιπ χοπ της Ανατολικής ακτής, αποβιβάζονται στη σκηνή του Gagarin 205 για να μοιραστούν τις «infamous» ρίμες τους. Η συναυλία θα γίνει στο Gagarin 205 στις 22 Ιουνίου και η προπώληση κοστίζει 20€.



Patti Smith – Ηρώδειο
Η περσόνα που άλλαξε τη σκηνική παρουσία των γυναικών στο rock, η μετα-beat ποιήτρια της πρόκλησης, όπως την χαρακτήρισαν, η μουσικός που συμβολίζει την απαρχή της σύγχρονης νεοϋορκέζικης καλλιτεχνικής ζωής, η Patti Smith ντε, έρχεται στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. «People have the power» λοιπόν, και αγαπημένες ροκ μελωδίες από τα παλιά στις 22 Ιουνίου. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 30€.



Clutch, Planet Of Zeus – VOX (Ιερά οδός)
Μετά από sold out στον προηγούμενο χώρο, η συναυλία των stoner rockers Clutch με support τους «δικούς μας» Planet of Zeus (δείτε παλαιότερη συνέντευξή τους στο In2life εδώ) μεταφέρθηκε στον άνετο χώρο της Ιεράς Οδού στις 27 Ιουνίου. Headbanging σε μεγαλύτερο χώρο λοιπόν, κομμάτια από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ των Αμερικάνων και… όποιος αντέξει. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25€ και μειώνονται επικίνδυνα.



Heavy By the Sea – Πλατεία Νερού, Φάληρο
Πάνω που οι φαν της metal σκηνής είχαν… ξενερώσει με τα λίγα ονόματα που είχαν ανακοινωθεί μέχρι πρότινος για το καλοκαίρι, ξάφνου σκάει η «βόμβα» του Heavy by the Sea στην Πλατεία Νερού. Headliners οι αμερικάνοι thrashers Slayer, αμέσως μετά οι stoneράδες Down με τον Philip Anselmo των Pantera στα φωνητικά, από πίσω τους οι Έλληνες Rotting Christ (δείτε συνέντευξή τους στο In2life εδώ), Napalm Death αμέσως μετά και τέλος οι Νορβηγοί Kvelertak. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30€.



Rockwave Festival – Terra Vibe
O κ. Λώρης της Didi Music μπορεί να δήλωσε σε σχετική του συνέντευξη ότι του χρόνου δεν θα γίνονται συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον φέτος κατάφερε να φέρει στο Rockwave σπουδαία ονόματα από ετερόκλητα είδη μουσικής. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (6 Ιουλίου) ανήκει ξεκάθαρα στην ελληνική μουσική σκηνή (Μάλαμας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Αγγελάκας, Υπόγεια Ρεύματα, Μπαλάφας και άλλοι), η δεύτερη (7 Ιουλίου) θα έχει λίγο από punk με τους Ska-P και τον Marky Ramone και λίγο από metal με τους Saxon, τους Kreator, τους Carcass και τους «δικούς μας» Endsight (δείτε συνέντευξή τους στο In2life εδώ).



Η 8η Ιουλίου θα είναι ένα πραγματικό συναυλιακό φαινόμενο, καθώς στην μία σκηνή οι heavy metallers Iced Earth θα φέρνουν τις μαλλούρες τους πέρα δώθε παρέα με τους Suicidal Tendencies και τους At the Gates, ενώ στην άλλη η… Lana Del Rey και οι Echo and the Bunnymen θα τραγουδούν Blue Jeans και Blue Moon αντίστοιχα. Από την πλευρά τους οι The Subways θα χοροπηδούν με το “Be my little Rock n’ Roll Queen”.



Τέλος, στις 9 Ιουλίου στην μία σκηνή θα βρίσκονται οι Dead can Dance, μαζί με τους Monophonics και στην άλλοι οι Έλληνες Septic Flesh (δείτε συνέντευξή τους στο In2life εδώ), Acid Death, Chaostar και Tardive Dyskinesia. Ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, αν και κάτι μας λέει ότι θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα Rockwave των τελευταίων ετών. Το τετραήμερο εισιτήριο κοστίζει 75 ευρώ, ενώ τα ημερήσια 22€ (7,8,9 Ιουλίου) και 15€ (6 Ιουλίου).



Diana Krall – Ηρώδειο
Η σπουδαία Αμερικανίδα μουσικός και τραγουδίστρια της jazz επιστρέφει στο χώρο του Ηρωδείου που ταιριάζει στον ήχο της, στο στιλ και στο ρεπερτόριό της, έχοντας μαζί της νέο άλμπουμ με τίτλο Glad Rag Doll. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουλίου, ενώ το εισιτήριο ξεκινά από 35€. 

Roger Waters - ΟΑΚΑ
Ο συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd ανακοινώσε την επιστροφή της μεγαλειώδους παραγωγής του The Wall στην Ευρώπη το 2013 και φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω την Ελλάδα. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο προηγούμενες συναυλίες του στο ΟΑΚΑ ήταν άκρως πετυχημένες. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως λοιπόν, αλλά και μια ευκαιρία για όσους δεν είδαν το εντυπωσιακό show πέρσι να το ζήσουν φέτος. Η συναυλία θα γίνει στις 31 Ιουλίου, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 44€.



Madeleine Peyroux, Έλλη Πασπαλά – Λυκαβηττός
Μία αγαπημένη jazz φωνή, η Madeleine Peyroux, η οποία σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στις 15 Ιουλίου, παρουσιάζοντας το νέο της άλμπουμ «Blue Room» που μόλις κυκλοφόρησε αλλά και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια από όλη της την πορεία. Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον David Lynch στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο και τον Δημήτρη Καπηλίδη στα τύμπανα. Το εισιτήριο κοστίζει 35€. 

Ejekt Festival – Πλατεία Νερού, Φάληρο
Πιστό για ακόμα μια χρονιά στο ραντεβού του με τους φαν του ηλεκτρονικού ήχου, το Ejekt επιστρέφει και φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα ονόματα στη σκηνή του. Headliners, οι Pet Shop Boys και οι Happy Mondays. Επίσης το νέο αίμα του βρετανικού ροκ Palma Violets και ο beatboxer Faith SFX. Μαζί τους ο μελαγχολικός James Blake. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 16 Ιουλίου, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 30€.



River Party- Νεστόριο Καστοριάς
Πολύ μας αρέσει το πώς εξελίχθηκε αυτό το «ποταμίσιο» φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Φέτος φιλοξενεί στις.. όχθες του, μεταξύ άλλων τους James, τους Thievery Corporation, τον Κ. ΒΗΤΑ, τους Dub Inc. και ναι, τον Γιάννη Αγγελάκα. Σούπερ απαραίτητο το λάδι σιτρονέλας για αντικουνουπική προστασία. Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, ενώ το πενθήμερο εισιτήριο κοστίζει 50€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v