Δυο πιάνα – δυο φωνές στις "Γραμμές"

Το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου και του Γιώργου Καζαντζή συναντά τις φωνές της Μελίνας Κανά και του Βασίλη Λέκκα στην μουσική σκηνή "Γραμμές".
Δυο πιάνα – δυο φωνές στις Γραμμές
Για δύο Σάββατα 11 & 18 Μαϊου στη μουσική σκηνή “Γραμμές”, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζουν ένα κύκλο από γνωστά τραγούδια τους με την μαγική συνοδεία των πιάνων τους, ερμηνευμένα από τις εξαίσιες φωνές της Μελίνας Κανά και του Βασίλη Λέκκα.

Οι μουσικές επιλογές περιλαμβάνουν δικές τους συνθέσεις, δημιουργίες άλλων συνθετών που έχουν καθορίσει τη μουσική διαδρομή του Λέκκα και της Κανά (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Σπάθας, Τρανταλίδης, Μάλαμας, Θαν. Παπακωνσταντίνου κ.α.), καθώς και τραγούδια από όλο το φάσμα του Ελληνικού Τραγουδιού (Λαϊκά, Παραδοσιακά καθώς και τραγούδια άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών). Οι δύο συνθέτες, άλλοτε ο καθένας μόνος του και άλλοτε και οι δύο μαζί παίζουν τα τραγούδια τους απέριττα και ατμοσφαιρικά δένοντας μουσικά τις ιδέες τους σε ένα αποτέλεσμα δημιουργικής φαντασίας και εξέλιξης.

Οι υπέροχες ερμηνείες των τραγουδιστών ολοκληρώνουν τον γόνιμο διάλογο των δύο συνθετών στέλνοντας ένα κρεσέντο συγκίνησης στους ακροατές. Δύο λυρικές βραδιές όπου η δύση συναντάει την ανατολή.

Μεταξύ άλλων θ’ ακουστούν τα τραγούδια: «Μικρή πατρίδα», «Ήτανε αέρας», «Άγιος ο έρωτας», «Σαν καταιγίδα», «Εγώ με την αγάπη μάλωσα», «Σεντόνια δίχτυα», «Τις θάλασσες σταμάτα», «Χειμωνανθός», «Γράμμα στον κο Νίκο Γκάτσο», «Φωτιά κι’ αρμύρα», «Μέλισσες», «Να μ’ αγαπάς» κ.ά.

Info: Μουσική σκηνή «Γραμμές»
Κωνσταντινουπόλεως 111
Τηλ.κρατήσεων : 210 3414350 fax: 2130251171
http://grammesmousikiskini.gr  
Είσοδος (με μπύρα ή κρασί):12€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v