Σταυρός του Νότου: Δυνατά και ζωντανά όλη την εβδομάδα

Το ημερολόγιο του Σταυρού του Νότου είναι γεμάτο lives και δυνατούς ήχους και αυτή την εβδομάδα, κι εμείς κρατάμε σημειώσεις για το ποιους καλλιτέχνες θα απολαύσουμε ζωντανά για να κλείσει ιδανικά ο Νοέμβριος και να εγκαινιαστεί ο τελευταίος μήνας της χρονιάς.
Σταυρός του Νότου: Δυνατά και ζωντανά  όλη την εβδομάδα
Από τα στιβαρά μονοπάτια της φωνής της Ελένης Βιτάλη μέχρι τις ευαίσθητες μελωδίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και από τις εναλλακτικές ροκιές του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Πάνου Μουζουράκη μέχρι την θεατρικότητα των House Band, οι σκηνές του Σταυρού του Νότου ξεχειλίζουν από νότες και ενέργεια, όλη την εβδομάδα.

Κρατήστε σημειώσεις, δείτε ποιοι καλλιτέχνες εμφανίζονται live αυτό το διάστημα και διαλέξτε πού θα αποχαιρετίσετε μουσικά τον μήνα.

*Ελένη Βιτάλη στις 26/11

Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με το πλούσιο και ξεχωριστό ρεπερτόριο μας προσκαλεί σε μια αναδρομή – διαδρομή γεμάτη μουσικές και χρώματα. Τραγούδια λαϊκά, δημοτικά, ροκ, καθώς και τα δικά της, παντρεύονται δημιουργικά με τραγούδια άλλων, που αγάπησε και αγαπήσαμε όλοι, από εκείνα που μας "πειράζουν”, τραγούδια “πειραχτικά” όπως λέει και η ίδια.
Όλα ενώνονται, ενορχηστρώνονται και διασκευάζονται από τον Νίκο Ξύδη και τους κορυφαίους μουσικούς, αυτής της εξαίρετης μπάντας. Το παραδοσιακό βιολί και τα κρουστά συνομιλούν με την ηλεκτρική κιθάρα και το πιάνο, ενώ οι φωνές των μουσικών αγκαλιάζουν την μαγική φωνή της, άλλοτε σαν τα αέρινα πολυφωνικά φωνητικά των Beatles κι άλλοτε σαν μοιρολόι που σου γδέρνει την ψυχή. Συνταξιδιώτες της ο Νίκος Ξύδης και ως τραγουδοποιός (ο οποίος φέρνει μαζί του και την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Πατέντα”) και η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη.
Από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.
Ώρα έναρξης 22.00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Είσοδος: 15€ με ποτό

*Δημήτρης Μυστακίδης στις 27/11
Guest: Σόλων Λέκκας
Από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και για τέσσερις συνεχόμενες Τρίτες οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ευγένιος Βούλγαρης και Απόστολος Τσαρδάκας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους Σμυρνιούς συνθέτες του ρεμπέτικου και μοιράζονται τις "Αψιλίες" τους με αγαπημένους φίλους, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου (20/11), ο Σόλων Λέκκας (27/11) η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Σωκράτης Σινόπουλος (4/12) και η Κατερίνα Παπαδοπούλου, παραδοσιακή ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνης στο ούτι, οι οποίοι θα αποδώσουν τραγούδια της Κωνσταντινούπολης, της Βιθυνίας, της Προποντίδας και της Καππαδοκίας, και η Ματούλα Ζαμανη (11/12).
Ο Σόλων Λέκκας, γεννημένος το 1946 στην Πηγή της Λέσβου, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση ερασιτέχνη τραγουδιστή, περίπτωση η οποία χρήζει την προσοχή του οποιουδήποτε ασχολείται –έστω και επιδερμικά- με την παραδοσιακή μουσική.,
Σταυρός του Νότου CLUB
Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί, ποτό: + 2€

*Sofita στις 29/11
Η Sofita είναι ψηλά. Η Sofita έχει θέα. Η Sofita, κάτω από τα φώτα της νύχτας, είναι γεμάτη παιχνίδια. Πάνω απ’ όλα όμως, η Sofita έχει τραγούδια και τα παρουσιάζει! Πώς; Κάπως έτσι...
Με την κύρια ευθύνη της μουσικής και των στίχων, η Sofita χορεύοντας και τραγουδώντας αφηγείται δέκα καθημερινές ιστορίες σε μεσογειακούς jazz ρυθμούς τους οποίους το κορμί δυσκολεύεται να αγνοήσει. Ένα live με flamenco, swing, jazz, blues στοιχεία και ήχους δρόμου.
Σταυρός του Νότου CLUB
Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί, ποτό: + 2€

*Παύλος Παυλίδης στις 29/11

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies επιστρέφουν στον Σταυρό του Νότου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και για κάθε Πέμπτη. Θα μας παρουσιάσουν κομμάτια απ' τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζουν, καθώς επίσης και επιλεγμένα τραγούδια από όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη.
Οι B-MOVIES είναι οι:
Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο)
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα & loops)
Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα)
Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα)
Θάνος Καζαντζής (τύμπανα & ηλεκτρονικά κρουστά)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ – Κεντρική Σκηνή
Είσοδος: 12€, ποτό: + 5€ ή μπύρα-κρασί: +3€

*Λεωνίδας Μπαλάφας στις 29/11

O Λεωνίδας Μπαλάφας, φέτος το χειμώνα έρχεται για πρώτη φορά στον Σταυρό του Νότου Club. Κάθε Πέμπτη από 18 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται εκεί σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Ας ρίχνει και χαλάζι», αλλά και αγαπημένα μας τραγούδια από τους δύο προηγούμενους «Ανοιξιάτικη μέρα» και «Ταξίδι για να σε βρω». Το πρόγραμμά περιλαμβάνει και διασκευές σε τραγούδια που ο ίδιος έχει επιλέξει, χωρίς να λείπουν οι αυτοσχεδιαστικές στιγμές ακόμα και σε δικά του τραγούδια.
Σταυρός του Νότου CLUB
Ώρα προσέλευσης: 21.30 - τηλ. κρατήσεων: 210 9226975
Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί, ποτό: + 2€

*Απόστολος Ρίζος στις 29/11
Guest: Μαρία Παπαγεωργίου

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, εξελίσσει τις επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις του με επίκεντρο τη γυναικεία μορφή, και παρουσιάζει φέτος στο Σταυρό του Νότου ένα μουσικό concept με τίτλο “καρέ της Ντάμας”, στο οποίο συμμετέχουν επίλεκτες καλεσμένες.
Για τέσσερις μουσικές παραστάσεις, ο Απόστολος Ρίζος και η μπάντα του, συναντούν επί σκηνής τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες και φωτίζουν καρέ από την ανεξάντλητη σε μεταμορφώσεις γυναικεία μορφή, στο ελληνικό – και όχι μόνο - τραγούδι. Το εκλεκτό “καρέ της Ντάμας” απαρτίζουν - κατά σειρά εμφάνισης - κυρίες: Ρίτα Αντωνοπούλου (15/11) Ειρήνη Σκυλακάκη (22/11), Μαρία Παπαγεωργίου (29/11) και Λίνα Νικολακοπούλου (6/12).
Την πολύπλευρη και απρόσμενη tracklist των μουσικών παραστάσεων του Απόστολου Ρίζου, συνθέτουν τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από κορυφαίες ερμηνεύτριες, ενώ κάθε παράσταση αποτελεί και ένα μοναδικό μουσικό στιγμιότυπο, που εμπνέεται από την προσωπικότητα της καλεσμένης του.
Τις μουσικές συνοδεύουν σπάνια φωτογραφικά καρέ από την πολυτάραχη και γοητευτική ζωή μιας ανώνυμης – εξ’ αυτού και μυστηριώδους –Ελληνίδας, που έζησε τον προηγούμενο αιώνα στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια.
Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Νικολόπουλος / κιθάρες, Παναγιώτης Τσεβάς /πιάνο, ακορντεόν, Γιάννης Πολυχρονάκης / μπάσο, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης /βιμπράφωνο, drums
Σταυρός του Νότου PLUS
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί, ποτό: + 2€

*House Band στις 30/11 και 1/12
Η αγαπημένη House Band - που φέτος αποτελείται από τους Γιώργο Χρανιώτη, Κέρεν Ταμάμη, Άρη Πλασκασοβίτη, Γιάννη Βογιαντζή, Γιάννη Βενιαμίν, Χάρη Αντωνίου και την Παυλίνα Βουλγαράκη - ήδη από το καλοκαίρι προετοιμάζεται για να παίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο club του Σταυρού του Νότου. Όπως πάντα, έτσι και φέτος οι ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές και μουσικοί θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από το ευρύ φάσμα του ελληνικού και ξένου ροκ ρεπερτορίου, με διασκευές από rock, funk και blues.
Τραγουδούν: Γιώργος Χρανιώτης, Κέρεν Ταμάμη, Άρης Πλασκασοβίτης, Γιάννης Βογιαντζής, Γιάννης Βενιαμίν, Χάρης Αντωνίου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Άννα Τάρμπα (φωνητικά).
Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Σαρδέλης (τύμπανα), Θωμάς Πυρομάλλης (πλήκτρα), Βίκτωρ Κουλουμπής (ηλεκτρικό μπάσο), Αλέκος Γεωργουλόπουλος (κιθάρες), Γιάννης Βενιαμίν (κιθάρες).
Σταυρός του Νότου CLUB - τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Μουσική Επιμέλεια - Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Σαρδέλης
Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Είσοδος: 10€ με ποτό
Φοιτητικό: 6€ με μπύρα-κρασί

*Αλκίνοος Ιωαννίδης στις 30/11 και 1/12

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί και τεχνικοί του συνοδοιπόροι, ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις στον «Σταυρό του Νότου». Το νέο πρόγραμμα, που αποτελείται από τραγούδια της δισκογραφίας του αλλά και διασκευές, στηρίζεται στη βαθύτητα και την απλότητα του τραγουδιού, τη μοιρασιά και την επικοινωνία.

Μαζί του οι σπουδαίοι μουσικοί:
Γιώργος Κοντραφούρης: Hammond organ, πιάνο
Σωτήρης Λεμονίδης: πλήκτρα
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, κρητική λύρα
Νίκος Παραουλάκης: νέυ
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά
Σταυρός του Νότου ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Παρασκευή και Σάββατο από 9 Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 22.30
Είσοδος: 15€ με ποτό

*Πάνος Μουζουράκης και Θανάσης Αλευράς στις 30/11 και 1/12

Η live2 παρουσιάζει τους Πάνο Μουζουράκη και Θανάση Αλευρά, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, στη μουσικοσατιρική παράσταση "ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ". Ένα σύγχρονο βλάχικο καμπαρέ, με άρωμα Βερολίνου, χωρίς νόμους και κανόνες. Τραγούδια, κείμενα, gags και χορογραφίες εναλλάσσονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα εκτός ορίων.
Υ.Γ.1: Στο χώρο σας καλωσορίζει με ένα αποκαλυπτικό radio show ο Πάνος Σουρούνης.
Υ.Γ.2: Κατάλληλο άνω των 18
Σταυρός του Νότου PLUS
Είσοδος: 13€ με μπύρα-κρασί, ποτό: +2€

*Coming soon
Τον Δεκέμβριο έρχεται στον Σταυρό του Νότου ο Κωστής Μαραβέγιας για ένα… Ilegal show. Μείνετε συντονισμένοι. Από 21 Δεκεμβρίου στην Κεντρικό Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v