Νοέμβριος στην Αυλαία: Μελωδικές βουτιές στον χειμώνα

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, ο Βασίλης Βασιλάτος με τα κρουστά του, η νέα θεατρική παράσταση του Σταύρου Τσιώλη και ο δυναμικός Κωστής Λαμπρόπουλος είναι μερικά μόνο από τα μουσικοθεατρικά γεγονότα, τα οποία φιλοξενούνται αυτόν τον μήνα στην Αυλαία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Νοέμβριος στην Αυλαία: Μελωδικές βουτιές στον χειμώνα
Αγαπημένα μουσικά σχήματα, παιδικά παραμύθια, γνήσιο ελληνικό θέατρο, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, μουσικές από τα βαλκάνια και την Μικρά Ασία. Το πρόγραμμα της μουσικής σκηνής Αυλαία είναι για ακόμα ένα μήνα πλούσιο σε ακούσματα και εικόνες. Από τους πάντα διασκεδαστικούς Χειμερινούς Κολυμβητές και τον Βασίλη Βασιλάτο, μέχρι τον νοσταλγικό Πάνο Μπίρμπα και την «Πόρτα» του Σταύρου Τσιώλη, ιδού τι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε αυτόν τον μήνα στην πάντα ανήσυχη αυτή μουσική(;) σκηνή.

Μια Xώρα Μουσική
Κυριακές (μεσημέρι) από 4 Νοεμβρίου

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μουσικό παραμύθι του μουσικοπαιδαγωγού Χρήστου Κλαδά (Εκδόσεις Susaeta, 2012) που έχει ως στόχο να εισάγει παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στον κόσμο της μουσικής. Μέσα από τα τραγούδια, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν τα όργανα της συμφωνικής αλλά και της παραδοσιακής μουσικής, και να διδαχθούν με τρόπο συναρπαστικό θεμελιώδεις μουσικές έννοιες και ρόλους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα μουσικό ξωτικό -ο Σιλασολφαμι- μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Παρέα με το Μαέστρο, τη Βιόλα και την Πριμαντόνα, τραγουδά για τα όργανα της συμφωνικής, της μπάντας και της παραδοσιακής ορχήστρας, το λυρικό θέατρο, την τέχνη του μαέστρου, του συνθέτη και του στιχουργού. Μα πάνω απ’ όλα, μάς προσκαλεί στη χαρά της αυτοέκφρασης και της μουσικής δημιουργίας.

Ώρα έναρξης 12.00 το μεσημέρι
Τιμή εισιτηρίου: 10 €, μειωμένο 8 € για άνεργους και συνταξιούχους

Γιατί Πουλί δεν Κελαηδείς;
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Το μουσικό σχήμα Μεράκι είναι το συναπάντημα μουσικών από διαφορετικές περιοχές του ελλαδικού χώρου. Τέσσερις γυναικείες φωνές, πλαισιωμένες από όργανα της καθ’ ημάς Ανατολής, ερμηνεύουν τραγούδια και μουσικές από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τα νησιά.

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)



Ο Βασίλης Βασιλάτος κι οι Ιστορίες Για Κρουστά
Πέμπτες 1, 8, 15 Νοεμβρίου

Το Balkan folk trip του χειμώνα είναι γεγονός: το ανερχόμενο ethnic group, Ιστορίες Για Κρουστά - Percussion Tales, του γνωστού περκασιονίστα και μουσικοσυνθέτη Βασίλη Βασιλάτου έρχεται στην Αυλαία και εγκαινιάζει το χειμώνα δυναμικά κι ανεπανάληπτα με τρεις διαδραστικές world music συναυλίες: σ’ ένα μοναδικό αμάγαλμα world ήχων, βαλκανικών κι ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών και τραγουδιών. Σε βραδιές - road trippin’ με την ευφάνταστη οικογένεια παραδοσιακών, αφροκουβανέζικων κρουστών, percussion «του δρόμου», στο τιμόνι κι ένα πλήθος εγχόρδων, πνευστών και φωνών να γεμίζουν χρώματα και ζωγραφιές την πρωτότυπη μουσική διαδρομή τους.

Με Percussion Tales’στάσεις: τα κοντινά μας Βαλκάνια, τη γειτονική Μεσόγειο, την πιο μακρινή Αφροκουβανέζικη και jazz σκηνή ως τη δική μας Ανατολή και πίσω: το ελληνικό παραδοσιακό κι έντεχνο τραγούδι όπως δεν το ακούσατε ποτέ.
Ετοιμαστείτε να λάβετε μέρος στο βαλκανικό παραδοσιακό ταξίδι των «Ιστοριών Για Κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου που θα σας κλέψει την καρδιά. Ένα ταξίδι αλληλεγγύης και συνομιλίας μουσικής και λαών, ένα καλοκαίρι ήχων και ρυθμών μες το χειμώνα που έρχεται.

Ώρα έναρξης: 22:15
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (με κρασί/μπίρα)
Είσοδος ελεύθερη για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας

Χειμερινοί Κολυμβητές
Παρασκευές-Σάββατα 16-17 & 23-24 Νοεμβρίου

Αποτελούν μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος. Γνωστοί τόσο για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής του τραγουδιστή τους, Αργύρη Μπακιρτζή, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προκαλούν στις συναυλίες τους αξέχαστες εντυπώσεις σε όσους τους έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Παλαιοί όσο και ανανεωμένοι οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν όσα τραγούδια φέρνει η κάθε βραδιά και όσα τους ζητηθούν κάθε φορά από το κοινό αντλώντας από τους οχτώ δίσκους της 30ετούς παρουσίας τους στη δισκογραφία, αλλά και από άλλα ανέκδοτα τραγούδια. Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός. Κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται αυτοστιγμεί και επί τόπου με τη συμμετοχή του κοινού και συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς.



Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Πάνος Μπίρμπας
Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Ο Πάνος Μπίρμπας, πιο προσωπικός και πιο φορτισμένος από ποτέ, σκοτεινός και ξεσπασματικός, δυναμικός αλλά και νοσταλγικός, μας καλεί να μοιραστούμε τις πιο ιδιαίτερες μουσικές του φαντασιώσεις μαζί με την εξαιρετική μπάντα που τον συνοδεύει επί σκηνής, αλλά και καλεσμένους φίλους που θα συμπράξουν μαζί του.

Ένας μουσικός πειραματισμός που δεν κρύβει την αγάπη για την νύχτα -και ό,τι εκείνη γεννά, τον έρωτα, το γοητευτικό παιχνίδι με το παρελθόν και το μέλλον αλλά και τον προβληματισμό του παρόντος.

Την Παρασκευή 9 και 18 Νοέμβρη, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Αυλαίας, θα μας παρουσιάσει υλικό από την πρώτη του επερχόμενη δισκογραφική δουλειά, καθώς και τη δική του προσέγγιση σε κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών όπως Johnny Cash, Leonard Cohen, Tom waits, Βοb Dylan, Nick Cave κ.ά...

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Η Πόρτα ή Ο σωρός των φασολιών
Μια τραγωδία της Μαθηματικής επιστήμης
Πέμπτες από 22 Νοεμβρίου

«..με τις σημερινές συνθήκες δε φτάνει η αγάπη, Ρούλη!..»

Ο πορτιέρης Ρούλης, καθηγητής μαθηματικών, διωγμένος από τα σχολεία του κράτους με την τρομερή κατηγορία των αποπλανήσεων των μαθητριών του, θα συγκρουστεί με το νεαρό Δημητράκη, σεκιουριτά του μαγαζιού και αδερφό της πρώην μαθήτριάς του και αγαπημένης του. Μέχρι το ξημέρωμα, η αναζήτηση της βαθύτερης ταυτότητας των προσώπων θα τους οδηγήσει στην αποδοχή, τη φιλία και την απόγνωση του αναπόφευκτου τέλους.

Οι Τσούκου μετά το «Neon…» και το «Σουρελαϊκέν», έκαναν μόνο ένα μπάνιο, κοιμήθηκαν μόνο τρεις ώρες και μόλις έπεσε ο ήλιος και δρόσισε, ανοίξανε την «Πόρτα» του Κυρίου Σταύρου Τσιώλη και σας προσκαλούν σε ένα Νυχτερινό Κέντρο Διασκέδασης όπου η αντρική φιλία, το ηθικά νόμιμο, τα μαθηματικά και τα ανθρώπινα όρια μπερδεύονται σουρεαλιστικά μέσα σε ήχους λαϊκών ασμάτων. Στην «Πόρτα» του, ο Σταύρος Τσιώλης μπλέκει με το δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη «Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ».

Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου
Και κάθε Πέμπτη στις 9:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 € (με ποτό), 6 € (φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια: 80’

Κωστής Λαμπρόπουλος: «Όσο αντέχουν οι φωνές»
Κυριακή 25 Νοεμβρίου

«Πατρίδα μου, κατάρτι εσύ, ψηλά σηκώνεις το πανί
στου χρόνου τα ξενύχτια, ψάχνεις να βρεις αλήθεια…»

Στο ηλεκτρισμένο κλίμα των καιρών που διανύουμε, η μουσική σκηνή Αυλαία φιλοξενεί τον τραγουδοποιό και συνθέτη Κωστή Λαμπρόπουλο, ο οποίος με διάθεση αυτοσαρκασμού και αναζήτησης και με αστείρευτη αισιοδοξία συνεχίζει το ταξίδι του «Όσο αντέχουν οι φωνές…» -που ξεκίνησε εδώ και 12 χρόνια.

Ο Κωστής Λαμπρόπουλος κάνει ένα Περίπατο στους μελωδικούς δρόμους της Πατρίδας του, σιγοτραγουδώντας μία Άγρια προσευχή, κερδίζοντας Του χρόνου τα στοιχήματα και ξεσηκώνοντας με τη Λευκή Κραυγή του και δημιουργώντας μία μουσική παράσταση που θα συζητηθεί και θα κάνει τις μέρες μας πιο… Αλκυονίδες. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά και δύο νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο του. Ο Κωστής Λαμπρόπουλος είναι ένας κατεξοχήν συναυλιακός καλλιτέχνης, που με τον ιδιαίτερο στίχο και τις πολύχρωμες ακουστικές και ηλεκτρισμένες μελωδίες που διακρίνουν τα τραγούδια του, συγκινεί και ταξιδεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο τους αγαπημένους φίλους και συνταξιδιώτες του.

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ροκ μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πολυφωνικά μουσικά ψηφιδωτά, αφηγηματικά τραγούδια και στίχοι-ταξιδιώτες, μπολιασμένοι με την ιστορία παλαιότερων και νεότερων μουσικών ρευμάτων, θα μας ταξιδέψουν από την αυθόρμητη μελωδία του ακουστικού ήχου ως την ενθουσιώδη έξαρση της ηλεκτρισμένης ορχήστρας.

YouTube - Επίσημο κανάλι: https://www.youtube.com/user/KostisTaylorAcoustic  

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 6 €

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Τρίτη 27 Νοεμβρίου

O Χρήστος Παναγιωτόπουλος υπηρετεί πιστά το έντεχνο ελληνικό τραγούδι τραγουδώντας και παίζοντας ακουστική κιθάρα, και έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι δημιουργός της μουσικής παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον άνεμο» με 30 συντελεστές και με τη συμμετοχή του ηθοποιού και τραγουδιστή Νίκου Δημητράτου και των ηθοποιών Ντάνου Λυγίζου και Ηλία Λογοθέτη. Έχει δημιουργήσει επίσης την Ιόνια Ορχήστρα -με συμμετοχή μουσικών από τη δυτική Ελλάδα- που περιοδεύει από το 2011 με αφιέρωμα στους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, και Λοΐζο.

O Χρήστος Παναγιωτόπουλος θα εμφανιστεί την Τρίτη 27 Νοέμβρη στη μουσική σκήνη Αυλαία και θα παρουσιάσει διασκευές από τη rock και έντεχνη σκήνη, καθώς και δικά του τραγούδια από το cd «Αντίξοες συνθήκες» που κυκλοφόρησε το 2003 με το τότε συγκρότημά του, Αnalysis. Πρόκειται για κομμάτια όπως τα: Ο μύθος στην ακτή, Πειθαρχημένος, Ώρα 5.40, Φαροφύλακας της μοναξιάς, που έχουν ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο.

Μαζί του θα είναι η Έλενα Βούλγαρη (φωνή, κρουστά),η Άντυ Χριστοδουλόπουλου, (φωνή, κρουστά), ο Άγγελος Χρυσανθόπουλος (κιθάρες, μαντολίνο, μπουζούκι), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Γιώργος Ψυχογιός (τύμπανα). Guest: Γιώργος Γιαννόπουλος

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Τα «Νοτικά Νάκλια» υποδέχονται το Μιχάλη Σταυρακάκη
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Ο Μιχάλης Σταυρακάκης θεωρείται δικαίως ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της κρητικής παραδοσιακής μουσικής και όχι μόνο. Έχοντας αναπτύξει υψηλή τεχνική στο μαντολίνο και στο λαούτο, έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής παράδοσης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων «Λαβύρινθος» και «Χαΐνηδες», στο ύφος των οποίων συνέβαλε με την προσωπική του ερμηνεία τόσο ως οργανοπαίχτης, όσο και ως σύνθετης και τραγουδιστής.

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, ο Μιχάλης Σταυρακάκης προσκαλείται από το κρητικό μουσικό σχήμα «Νοτικά Νάκλια» την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στη μουσική σκηνή Αυλαία, σε ένα πρόγραμμα που θα περιέχει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και από την κρητική μουσική παράδοση. Τα «Νοτικά Νάκλια» αποτελούν οι: Ανδρέας Αρβανίτης, Μύρωνας Γρεβετζάκης και Έκτορας Κυριάκου. Μαζί τους στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr  

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v