Η Amy Winehouse live στην Ελλάδα!

Μετά από τις φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες, ανακοινώθηκε επίσημα πως η Amy Winehouse θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συναυλία στην χώρα μας. Το βρετανικό φαινόμενο Winehouse θα μας τραγουδήσει live στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.
Η Amy Winehouse live στην Ελλάδα!
Δύο albums, δεκάδες επιτυχίες, εκατομμύρια πωλήσεις και αμέτρητα σκάνδαλα. Το «κακό κορίτσι» της δισκογραφίας που ξαναέκανε μόδα το jazz ύφος και την βρετανική μουσική σκηνή, κουβαλώντας στις βαλίτσες της όλα τα παραπάνω, έρχεται στην Ελλάδα για να μοιραστεί το ταλέντο της με τους εγχώριους fans της.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους υπεύθυνους του Ejekt Festival –αλλά και όπως κυκλοφορούσε ως φήμη από χθες-, η Amy Winehouse όχι μόνο επανέρχεται στον συναυλιακό χάρτη του 2011, αλλά συμπεριέλαβε και την Ελλάδα στους προορισμούς της. Στις 22 Ιουνίου, η Βρετανίδα με την ιδιαίτερη κόμη και την ακόμη πιο ιδιαίτερη φωνή θα βρίσκεται στην σκηνή του «Πρώτου καλοκαιρινού φεστιβάλ», όπως έχει χαρακτηριστεί το Ejekt.

Η Amy Winehouse, που κατέκτησε το βρετανικό κοινό με το πρώτο της album το 2003 και όλο τον κόσμο με το sophomore album της «Back in Black» το 2006, είδε κομμάτια της όπως το «Rehab» και το «You know I’m no good» να σιγοτραγουδιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι soul, R&B και rock’n’roll επιρροές της έφεραν στο προσκήνιο μια νέα φουρνιά καλλιτεχνών, όπως η Duffy και η Adele.

Βέβαια, εκτός από τα τραγούδια της, πασίγνωστη είναι και η ροπή της προς τις «ασωτίες», καθώς τα σκάνδαλα για ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς και αλκοόλ δεν έχουν σταματήσει να απασχολούν τον τύπο και να επηρεάζουν ακόμη και τις live εμφανίσεις της, πολλές από τις οποίες έχουν ακυρωθεί για αυτό τον λόγο. Ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο και στην περίπτωση της ελληνικής της performance, καθώς μετά τις ανακοινώσεις για την έλευση μεγάλων, αλλά ελαφρώς… ρετρό ονομάτων στην χώρα μας, όπως οι Bon Jovi και οι Roxette, η Amy είναι το πρώτο φρέσκο μεγάλο όνομα που επέλεξε να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Οι φήμες θέλουν την Amy να καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα για να κλείσει και επισήμως την συμφωνία, ενώ θα είναι πάλι κοντά μας τον Ιούνιο για να μετατρέψει την σκηνή του Ejekt σε rock’n’roll πάρτι. Τα εισιτήρια για το Ejekt Festival έχουν ήδη αρχίσει να προπωλούνται στην τιμή των 50 ευρώ από το ticketarena.gr, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα από το line up του μουσικού θεσμού.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v