Athens Music Forum 2008: Τα πάντα για τη μουσική

Το 4ο Συνέδριο για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Mad και της Archangel Music για 4η συνεχή χρονιά, δίνοντας βήμα σε εκπροσώπους (ή μη) του χώρου να μιλήσουν για τα επίκαιρα θέματα της σύγχρονης μουσικής.
Athens Music Forum 2008: Τα πάντα για τη μουσική
Tο μοναδικό συνέδριο για τη μουσική στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά από το Mad και την Archangel Music. Το Athens Music Forum είναι ένα συνέδριο για τη μουσική βιομηχανία, με σκοπό να προσελκύσει και να συγκεντρώσει εκπροσώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη μουσική και να αποτελέσει ένα βήμα για την κοινοποίηση, συζήτηση και αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν τον χώρο.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου – i-Day, Τετάρτη 9 Απριλίου - είναι αφιερωμένη στη τεχνολογία και στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τη στιγμή που η μουσική ονομάστηκε περιεχόμενο για να χωρέσει σε συσκευές.

Η δεύτερη μέρα - Music & Marketing Day, Πέμπτη 10 Απριλίου - θα ασχοληθεί με τους νέους και τη μουσική, καθώς και με τη δημιουργία των pop ειδώλων.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των ημερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα εξής: 

- Νέες Τεχνολογίες & Πνευματικά Δικαιώματα
- Νέοι Τρόποι Διανομής και οι Επιπτώσεις τους στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας
- Νέες Τεχνολογίες και Πνευματική Ιδιοκτησία 

- Πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Service Providers) & Κάτοχοι δικαιωμάτων της μουσικής/ταινιών & χρήστες (Right Holders & Users)
- Η διακίνηση αρχείων μουσικής μέσω διαδικτύου μπορεί να ελεγχθεί και να ποινικοποιηθεί, χωρίς να προσβάλλονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;
- Σαρκοζί – Ολιβιέν: άνοιξαν πράγματι το δρόμο για μια θεσμική συμφωνία ή τελικά χρειάζεται νομοθεσία πανευρωπαϊκά; 

- Κινητή τηλεφωνία και μουσική 2008: Αύξηση μεγεθών - Ανάπτυξη υπηρεσιών - Eπένδυση στη μουσική. Οι τρεις άξονες, βάσει των οποίων οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μιλούν για την σχέση τους με την μουσική σήμερα.

Όπως κάθε χρόνο, σημαντικοί εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας θα μιλήσουν για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στο παρόν, στο μέλλον και στην εξέλιξη της μουσικής, στοχεύοντας στην γενικότερη ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου.

To συνέδριο Athens Music Forum αποτελεί μία πρωτοβουλία του MAD και της Archangel Music.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: COSMOTE, VODAFONE, WIND.

Χορηγοί Eπικοινωνίας είναι o AΝΤ1 TV, o ANT-1 97.2, o Ρυθμός 94,9, το 123play.gr, η Metro, το περιοδικό ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Το ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και το Mad Radio 106,2.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού(Ε.Ο.Τ.), το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), ο συνεδριακός χώρος Δαΐς, η υπηρεσία Mad Melody, η Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών Ελλάδας (ΙFPΙ) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).
 
4ο Athens Music Forum: Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Απριλίου, ώρα: 14.30. Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v