ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ

Από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον αγώνα για τα Όσκαρ θα μπαίνουν πλέον οι νικήτριες ταινίες.

Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ

Μια σημαντική αναγνώριση για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς πλέον οι νικήτριες ταινίες του διαγωνιστικού κομματιού θα μπαίνουν αυτόματα στην λίστα επιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που επέλεξε 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί μαζί τους στην διαμόρφωση της τελικής λίστα των υποψηφίων ντοκιμαντέρ. Αυτό σημαίνει πως πλέον η εκπροσώπηση μιας διαφορετικής κουλτούρας, νέων ιδεών αλλά και διαμαντιών που… χάνονταν στην μετάφραση θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Στο εξής, τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον Χρυσό Αλέξανδρο κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή στην διαδικασία των Όσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει και στην τελική πεντάδα. Αυτό έρχεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την θέση και τον ρόλο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην ανακάλυψη νέων ταλέντων.

Άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο που επέλεξε η Ακαδημία για αυτό το έργο είναι το Φεστιβάλ Βερολίνου, το Φεστιβάλ Καννών, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, και πολλά άλλα.σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο άνθρωπος είναι οι σχέσεις του."

Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.

    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY