Τα soundtrack που μας σημάδεψαν

Τι θα ήταν μια ταινία χωρίς ένα δυνατό soundtrack; Μισή ταινία. Τραβηγμένο; Νομίζετε. Δείτε (και ακούστε) τα καλύτερα soundtrack που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.
Τα soundtrack που μας σημάδεψαν

Μουσικές που μας στιγμάτισαν. Ανεβάστε την ένταση και απολαύστε.

The Fountain

Το αριστούργημα του Aronofski δεν θα ήταν τόσο ονειρεμένο αν δεν συνοδευόταν από τη μουσική του Clint Mansell.



Amelie

Οι μελωδίες του Yann Tiersen μεταδίδουν τη μελαγχολική γαλήνη τους στην υπέροχη ταινία του Jean Pierre Jeunet.



Queen of the Dead

Αν οι φαν του metal είχαν ένα soundtrack για να προσεύχονται κάθε βράδυ, αυτό θα ήταν της – μέτριας – ταινίας με την μακαρίτισσα Aliyah.



Pulp Fiction

Το πιο καλτ έργο των 90s έχει και ένα από τα πιο υπέροχα soundtrack με τη Μισιρλού και το Girl, You'll Be A Woman Soon να προκαλούν ακόμα ανατριχίλα και συσχετίσεις με σκηνές ανθολογίας.



Broken Flowers

Όπως και κάθε ταινία του Jim Jarmusch έτσι και αυτή απολαμβάνει ένα υπέροχο soundtrack με ήχους Ethiopian jazz, classic soul και κλασικής μουσικής.



2046

Ο λυρισμός της ταινίας του Kar Wai ταιριάζει άψογα με τις ατμοσφαιρικές μουσικές του Umebayashi Shigeru, ο οποίος συνέθεσε το επίσης εξαιρετικό soundtrack για το In the Mood for Love.



Drive

Real Hero και Night Call έκαναν τον κόσμο να παραμιλά. Το soundtrack της ονειρεμένης ταινίας του Nicolas Winding Refn ήταν όπως έπρεπε: 80s, ηλεκτρονικό και μελωδικό σαν τα πλάνα του.



Goodbye Lenin

Ο μινιμαλιστής συνθέτης της Amelie κάνει και εδώ το θαύμα του με μελωδίες που ηχούν τόσο υπέροχα στα αυτιά μας.



Il Postino

Πλην των υπέροχων κομματιών του συνθέτη Luis Enríquez Bacalov, το soundtrack της γλυκύτατης ταινίας περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων του Pablo Neruda από πλειάδα ηθοποιών όπως ο Sting, η Madonna, ο Willem Dafoe και η Julia Robers.



Το τρίο της Μπελβίλ

Σκηνοθετημένο από τον Sylvain Chomet σα μια βουβή, γλυκόπικρη κομεντί, το «Τρίο της Μπελβίλ» έγινε ακόμα πιο υπέροχο με την εθιστική μουσική του Benoit Charest.



Singles

Η μουσική σκηνή του Seattle αλλά και ροκ ύμνοι παρελαύνουν από το soundtrack αυτής της (άγνωστης σε πολλούς) ταινίας: Soundgarden, Smashing Pumpkins, Alice in Chains και Screaming Trees συμπεριλαμβανομένων.



Touts le matins du monde

Υπέροχη ταινία με ακόμα πιο υπέροχο soundtrack, το οποίο δεσπόζει σε κάθε της πλάνο με την μπαρόκ αισθητική του.



The Graduate

Ο «Πρωτάρης» άφησε εποχή αφ’ ενός για τη σκηνή της αποπλάνησης αφ’ ετέρου για τα κλασικά κομμάτια των Simon and Garfunkel.



Easy Rider

Ο Dennis Hopper διάλεξε τα κομμάτια για αυτό το soundtrack και πολύ καλά έκανε: Steppenwolf, Byrd και Jimmy Hendrix είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.



Trainspotting

Το Born Slippy των Underworld έγινε ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς, ενώ το Perfect Day του Lou Reed μετατράπηκε στον πιο όμορφο επικήδειο. To Trainspotting άφησε εποχή (και) λόγω soundtrack.



Matrix

Μέταλ. Ηλεκτρονικό. Επικό. Τρεις λέξεις για να περιγράψουν το soundtrack αυτής της ταινιάρας.



The good the band and the ugly

Ένιο Μορικόνε. Χωρίς πολλά λόγια. Για τους ψαγμένους, το έπος της τελευταίας σκηνής, το χρησιμοποιούν ακόμα οι Metallica για να ανοίξουν τις συναυλίες τους.



Godfather

Σίγουρα σιγοτραγουδάτε το main theme από μέσα σας τη στιγμή που διαβάσατε τον τίτλο της ταινίας του Κόπολα. Αυτό αρκεί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v