Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation στο Μέγαρο

Διαγωνισμός σύνθεσης για ταινίες animation διοργανώνεται, για δεύτερη χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής.
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation στο Μέγαρο

Μια μεγάλη βραδιά εικόνας και μουσικής: το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πολυβραβευμένη ταινία El Empleo [Ο υπάλληλος] του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso, επενδυμένη με τις καλύτερες συνθέσεις που ξεχώρισαν κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια η επιτροπή θα απονείμει τα τρία πρώτα βραβεία.


Ο Κύκλος Γέφυρες διοργάνωσε το διαγωνισμό για πρώτη φορά πέρσι, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros ‒από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation‒ και η συμμετοχή των συνθετών που ενδιαφέρονται για τη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής υπήρξε αθρόα.


Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον συνθέτη Samuel Pegg (Αγγλία), τον σκηνοθέτη Anton Octavian (Ρουμανία), την ερμηνεύτρια και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη, τον πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη και τον συνθέτη και υπεύθυνο της σειράς Γέφυρες Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Η επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει περίπου δέκα συνθέτες, θα παρουσιάσει την επιλεγμένη ταινία με τις μουσικές ενώπιον του κοινού για να ανακηρύξει τους τελικούς νικητές στις 16 Απριλίου 2018.

Προθεσμία υποβολής: 5/3/2018, στις 17:00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v