5 ταινίες για να… συγκινηθείτε το σαββατόβραδο

Αυτές οι πέντε ταινίες που παίζονται τώρα στις αίθουσες θα σας κάνουν να συγκινηθείτε με τις δραματικές, γλυκόπικρες και νοσταλγικές ιστορίες που διηγούνται.
5 ταινίες για να… συγκινηθείτε το σαββατόβραδο
1968
Ο Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης της Πολίτικης Κουζίνας και του Νοτιά, επιστρέφει με την συγκινητική ιστορία μιας μεγάλης νίκης.

Η υπόθεση: Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά. Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας. Με τους Ερρίκο Λίτση, Ορφέα Αυγουστίδη, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Αντώνη Καφετζόπουλο, Στέλιο Μάινα, Ιεροκλή Μιχαηλίδη κ.α.

Η ψυχή και το σώμα
Ο Ιλντίκο Ενιέτι κερδίζει με αυτό το συγκλονιστικό δράμα την Χρυσή Άρκτο και το βραβείο των κριτικών στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η υπόθεση: Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, που δουλεύουν στο ίδιο εργοστάσιο παραγωγής βόειου κρέατος, ανακαλύπτουν από απλή τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αυτό τους παραξενεύει, τους κάνει δύσπιστους, αλλά και λίγο φοβισμένους.

Εγώ ο Κολοκυθάκης
Μια animation ταινία για μικρούς και μεγάλους, το Εγώ, Ο Κολοκυθάκης εγγυάται δάκρυα συγκίνησης στις σκοτεινές αίθουσες.

Η υπόθεση: «Κολοκυθάκης» είναι το παρατσούκλι ενός εννιάχρονου αγοριού, που μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, γίνεται φίλος με τον καλόκαρδο αστυνομικό Ρέιμονττ. Εκείνος έχει αναλάβει να συνοδεύσει τον Κολοκυθάκη στην καινούργια του ανάδοχη οικογένεια, όπου ήδη υπάρχουν πολλά συνομήλικά του ορφανά παιδιά.

Θαύμα
Ο Στίβεν Τσόμπσκι σκηνοθετεί την Τζούλια Ρόμπερτς σε έναν συγκινητικό ρόλο πλάι σε ένα αγόρι με «διαφορετικό» πρόσωπο από τα άλλα παιδιά.

Η υπόθεση: Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με παραμορφωμένο πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Το τελευταίο σημείωμα
Ο Παντελής Βούλγαρης προσεγγίζει με σεβασμό και λυρικό τρόπο μια συγκινητική ιστορία με φόντο την εκτέλεση 200 αγωνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Η υπόθεση: Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, του 34χρονου άνδρα που εκτελούσε χρέη διερμηνέα σε έναν γερμανό αξιουματούχο. Επρόκειτο για τον Καρλ Φίσερ, διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου όπου εκτελέστηκαν την 1η Μαΐου 1944 διακόσιοι έλληνες αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και ο Σουκατζίδης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v