ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Σκηνές από την απαγορευμένη ταινία της Βουγιουκλάκη

Η ταινία που σηματοδότησε την προσπάθεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για διεθνή καριέρα, “Aliki My Love”, βρέθηκε από την Finos Film. Δείτε τα πρώτα αποκατεστημένα πλάνα.

Σκηνές από την απαγορευμένη ταινία της Βουγιουκλάκη

«Συμβαίνει τώρα! Η “Αλίκη” βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα», έγραψε η Φίνος Φιλμ στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.Στο παραπάνω video που ανέβασε στη σελίδα, η Finos παρουσιάζει για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, αποκατεστημένα πλάνα της ταινίας Aliki My Love, την πρώτη προσπάθεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για διεθνή καριέρα.

Ο Φίνος είχε ξοδέψει τότε περί τα 9 εκατομμύρια δραχμές για την παραγωγή της ταινίας, η οποία ωστόσο δεν έτυχε ανταπόκρισης στις αίθουσες του εξωτερικού όπου προβλήθηκε το 1963, ενώ απογοήτευσε και το ελληνικό κοινό, καθώς ξένισαν οι τολμηρές σκηνές και η αφίσα με την ημίγυμνη Αλίκη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οι κριτικοί της εποχής αποκάλεσε την ταινία «απαγορευμένη».

Η ταινία, που σκηνοθετήθηκε από τον Rudolph Maté, περιστρέφεται γύρω από έναν νεαρό κληρονόμο ενός νησιού στο Αιγαίο, που έρχεται για να το πουλήσει προς τουριστική αξιοποίηση, αλλά συναντά την Αλίκη και τη μητέρα της, που είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την τουριστική άλωση του νησιού. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ίο.

SPONSORED LINKS

"Κάποιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα μάθουν τίποτα, επειδή καταλαβαίνουν τα πάντα υπερβολικά γρήγορα."

Αλεξάντερ Πόουπ

  • 1771 - Η Ισπανία παραχωρεί τις Νήσους Φώκλαντ στην Μεγάλη Βρετανία.
    1788 - Γεννιέται ο φιλέλληνας και ποιητής Τζώρτζ Γκόρντον Μπάιρον, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Λόρδος Βύρων.
    1830 - Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.
    1840 - Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι εγκαθίστανται στη Νέα Ζηλανδία.
    1949 - Στην Κίνα, οι κομμουνιστές του Μαο Τσετούνγκ καταλαμβάνουν το Πεκίνο.

© 2002-2018 MEDIA2DAY