Οι καλύτερες ταινίες του 2017

Αυτές είναι οι ταινίες που προβλήθηκαν στην Ελλάδα το 2017 και κατάφεραν να καρφωθούν στο μυαλό μας. Ποια είναι η δική σας αγαπημένη;
Οι καλύτερες ταινίες του 2017
Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού

Ο Γιώργος Λάνθιμος καταφέρνει να μας κάνει για άλλη μια φορά να σοκαριστούμε, να σκεφτούμε, να διαφωνήσουμε και τελικά να εντυπωσιαστούμε, με την ιστορία ενός αγοριού που αναστατώνει την φαινομενικά τέλεια οικογένεια ενός επιτυχημένου καρδιοχειρουργού.

120 Χτύποι το Λεπτό

Μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τη θεραπεία ενάντια σε μια άγνωστη, όσο και θανατηφόρα ασθένεια, σε ένα συγκινητικό δράμα του Ρομπίν Καμπιγιό που διακρίθηκε στο φεστιβάλ των Καννών.

Blade Runner 2049

Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες του σήμερα, ο Ντενίς Βιλνέβ, κλείνει το μάτι στους φαν του είδους, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο πλευρό του.

Moonlight

Η ζωή ενός μαύρου αγοριού, γεννημένου την εποχή του πολέμου κατά των ναρκωτικών στη Φλόριντα, γίνεται ένα λυρικό ταξίδι ενηλικίωσης και αποδοχής της ταυτότητάς του. Η οσκαρική έκπληξη της περσινής χρονιάς σκηνοθετήθηκε υπέροχα από τον Μπάρι Τζένκινς.

Wonder Woman

Πριν να γίνει γνωστή ως Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Η Γκαλ Γκαντότ δίνει ζωή στην κομιξική ηρωίδα με τον πιο ανανεωτικό τρόπο για το υπερηρωικό είδος της DC Comics, και υπόσχεται νέες περιπέτειες για το μέλλον.

Δεν είμαι ο νέγρος σου

Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν (1924- 1987), το ντοκιμαντέρ αυτό που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ είναι η επιτομή του «black power» και μία συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία αφύπνισης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δουνκέρκη

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μας χαρίζει μια δραματική περιπέτεια που δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτές στις οποίες μας είχε συνηθίσει. Μικρές ιστορίες ανδρείας και φόβου στην παραλία της Δουνκέρκης και υποδειγματικά πλάνα συνθέτουν αυτό το περίτεχνο πόνημα του Νόλαν, που θα σας «υπνωτίσει» αν του επιτρέψετε να σας επιβάλλει τον ρυθμό του.

Εγώ ο Κολοκυθάκης

Από τις animation εκπλήξεις της χρονιάς, η ιστορία ενός μικρού αγοριού με το παρατσούκλι Κολοκυθάκης και η συγκινητική του περιπέτεια ανάμεσα σε ορφανά παιδιά και ανάδοχους γονείς, θα σας κάνει να δακρύσετε εγγυημένα.

Ο Εμποράκος

Ο ιρανός δημιουργός Ασγκάρ Φαραντί επέστρεψε φέτος με μια ιστορία επηρεασμένη από το θεατρικό έργο «ο Θάνατος του Εμποράκου», που γίνεται αφορμή για μια συγκλονιστική ιστορία ρατσισμού, λύτρωσης και απόδοσης δικαιοσύνης.

Μητέρα!

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι ξαναγράφει τη Βίβλο με τον πιο σουρεαλιστικό, προκλητικό και καθηλωτικό τρόπο, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας (Τζένιφερ Λόρενς) και «Εκείνου» (Χαβιέ Μπαρδέμ), από το σπίτι του οποίου περνά όλη η Παλαιά και Καινή Διαθήκη.

Τρέξε!

Μια λευκή κοπέλα φέρνει τον μαύρο φίλο της στους γονείς της για να τον γνωρίσουν, αλλά η φιλική ατμόσφαιρα εξελίσσεται σε εφιάλτη. Η υποδειγματική ατμόσφαιρα θρίλερ συναντά τον αντιρατσιστικό προβληματισμό, σε μια ταινία του Τζόρνταλ Πιλ που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα

Ο Λι επιστρέφει στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος. Υποδειγματική σκηνοθεσία από τον Κένεθ Λόνεργκαν, υπέροχες ερμηνείες από τον Κέισι Άφλεκ και την Μισέλ Γουίλιαμς.

Το Τετράγωνο

Ο Κρίστιαν είναι ο ευυπόληπτος διευθυντής του μουσείου σύγχρονης τέχνης, ένας διαζευγμένος αλλά αφοσιωμένος πατέρας που οδηγεί ηλεκτρονικό αυτοκίνητο και συμπαραστέκεται όπου υπάρχει πρόβλημα. Επόμενο μεγάλο έκθεμα του μουσείου είναι το Ορθογώνιο, μια εγκατάσταση που καλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, θυμίζοντας τους τον ρόλο ενός υπεύθυνου στην κοινωνία ατόμου. Ο Ρούμπεν Όστλαντ στήνει ένα κωμικό παιχνίδι κλείνοντας το μάτι στον καταναλωτισμό και την σύγχρονη κοινωνία, χάρη στο οποίο έφυγε τον περασμένο Μάιο από τις Κάννες με τον Φοίνικα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v