ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το Parthenώn Film Festival επιστρέφει

Το πιο νοσταλγικό φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτο καλοκαίρι σε ένα γοητευτικό χωριό της Χαλκιδικής, για να μας χαρίσει ένα τριήμερο γεμάτο σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια.

Το Parthenώn Film Festival επιστρέφει

Το σινεμά επιστρέφει στο χωριό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 14 - 16 Ιουλίου 2017. Το Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό μας προσκαλεί κι αυτό το καλοκαίρι σε τρία κινηματογραφικά βράδια, κάτω από τ’ αστέρια, στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Πρόκειται για έναν γοητευτικό οικισμό, μια ανάσα από τον Νέο Μαρμαρά της Σιθωνίας, τον οποίο μια παρέα πέντε φίλων αποφάσισε με επιτυχία να κάνει κινηματογραφικό προορισμό. Καρέκλες απλώνονται στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, η μεγάλη οθόνη στήνεται και η προβολή προσεκτικά επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους δημιουργιών και μεγάλου μήκους αριστουργημάτων ξεκινά κάθε βράδυ, φέρνοντας για τρεις μέρες κάτι από τη μαγεία του σινεμά στο ήσυχο χωριό.

Αυτό το καλοκαίρι, το Parthenώn Film Festival μας περιμένει από τις 14 ως τις 16 Ιουλίου, - αφορμή για ένα ωραιότατο τριήμερο γεμάτο βουτιές στις κρυστάλλινες παραλίες του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, αλλά κυρίως, βουτιά στο σινεμά. Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Το φετινό πρόγραμμα είναι το εξής:

Παρασκευή 14 Ιουλίου
21.30 - 4.1 Miles (2016) της Δάφνης Ματζιαράκη (μικρού μήκους)
22.00 - Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) του Louis Malle

Σάββατο 15 Ιουλίου
21.30 - Meshes of the Afternoon (1943) των Maya Deren και Alexander Hammid (μικρού μήκους)
21.45 - Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου (1985) του Woody Allen

Κυριακή 16 Ιουλίου
21.30 - Σύκο (2015) του Νικόλα Κολοβού
21.45 - Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964) του Jacques Demy

Παράλληλες δράσεις
Σαν ένα παιχνίδι με τον χρόνο και τον τόπο, το φεστιβάλ φέτος συναντά το φωτογραφικό αρχείο του Κωνσταντίνου Πετρίδη, και από τις 8 ως τις 15 Ιουλίου εκθέτει έργα του στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά και στον οικισμό του Παρθενώνα, στα φυσικά τους σημεία, για να αναδειχθούν οι αλλαγές που έχει επιφέρει ο χρόνος στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Parthenώn Film Festival εδώ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η αυτοπεποίθηση προκύπτει όχι από το να έχεις πάντα δίκιο, αλλά από το να μη φοβάσαι να έχεις άδικο."

Peter T. McIntyre

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγούνταν ο αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης.
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.
    1932 - Δημιουργείται η FIBA (με την ονομασία FIBB) στην Γενεύη της Ελβετίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY