Σοκαριστικές ταινίες τρόμου που απαγορεύτηκαν

Σπλάτερ, βιασμοί, ακρωτηριασμοί και σοκαριστικές σκηνές σε οκτώ ταινίες τρόμου που απαγορεύτηκαν.
Σοκαριστικές ταινίες τρόμου που απαγορεύτηκαν
Στόχος μιας ταινίας τρόμου είναι να τρομάξει και να σοκάρει, προφανώς. Το πόσο σοκάρει είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Κάποιοι μπορεί να φρικάρουν, άλλοι απλά να νιώσουν ανησυχία και αυτό ήταν όλο.

Όταν όμως το σοκ μεταφράζεται σε… απαγόρευση προβολής, τότε τα πράγματα μάλλον είναι σοβαρά.

Δείτε (;) παρακάτω οκτώ ταινίες που μάζεψαν μπόλικες απαγορεύσεις όταν προβλήθηκαν και σόκαραν πραγματικά κοινό και κριτικούς.

Ποια είναι η πιο σοκαριστική ταινία τρόμου που έχετε δει; Ποια θα βάζετε εσείς στην λίστα;

A Serbian Film (2010)

Παιδικοί βιασμοί, φόνοι, νεκροφιλία και άφθονη νοσηρότητα σε ένα σερβικό φιλμ που απαγορεύτηκε σε τέσσερις χώρες, και αποτελεί αλληγορία για την πολιτική κατάσταση της Σερβίας.

I Spit On Your Grave (1978)

Μια νεαρή γυναίκα βιάζεται άγρια και αφήνεται σχεδόν νεκρή από μια ομάδα επαρχιωτών. Θα πάρει εκδίκηση όμως κυνηγώντας τους έναν έναν για να τους βασανίσει, να τους ακρωτηριάσει και να τους ευνουχίσει. Η ταινία απαγορεύτηκε σε 12 χώρες.

Cannibal Holocaust (1980)

Αηδιαστικό, προκλητικό και ωμό το Cannibal Holocaust είναι ένα ψευδοντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας δημοσιογράφων όταν αποφασίζουν να καταγράψουν τη ζωή μιας φυλής κανιβάλων. Η ζωή τους περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενους βιασμούς, ακρωτηριασμούς και πραγματικές σφαγές ζώων. Η ταινία απαγορεύτηκε σε 19 χώρες.

Faces of Death (1978)

Ακόμα ένα ψευδοντοκιμαντέρ, το οποίο απαγορεύτηκε σε πέντε χώρες και παρουσιάζει εξ’ ολοκλήρου σκηνές θανάτων – αληθινών και ψεύτικων – από εκτελέσεις, αυτοκτονίες, ατυχήματα, νεκροτομεία και άλλα τέτοια ωραία.

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Ο… γνωστός «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» αποτέλεσε ταινία ορόσημο του είδους και έβαλε τα θεμέλια για τις μετέπειτα παραγωγές με serial killers. Τα καμώματα του Leatherface απαγορεύτηκαν σε 11 χώρες.

Evil Dead (1981)

Άφθονο σπλάτερ, αλλά και μπόλικο μαύρο χιούμορ στην πρώτη ταινία του Σαμ Ράιμι (Spiderman), η οποία του άνοιξε το δρόμο για το Χόλιγουντ. Ο βιασμός μιας κοπέλας από ένα… δέντρο, αλλά και οι κουβάδες αίματος που χύθηκαν σε αρκετές σκηνές της, οδήγησαν στο να απαγορευτεί σε 8 χώρες.

Last House on the Left (1972)

Μια από τις πρώτες ταινίες Γουες Κρέιβεν (Εφιάλτης στον δρόμο με τις Λεύκες), το «Τελευταίο Σπίτι στα Αριστερά» παρακολουθεί τον εφιάλτη δύο νεαρών κοριτσιών οι οποίες πέφτουν θύμα βιασμού και δολοφονίας από μια ομάδα εγκληματιών. Άθελά τους όμως οι τελευταίοι χτυπούν την πόρτα των γονιών τους, και η τότε εκδίκηση θα είναι γλυκιά… Η ταινία απαγορεύτηκε σε 7 χώρες, ενώ το ρημέικ της το 2009 γυρίστηκε από τον Ντένη Ηλιάδη.

Hostel (2005) και Hostel: Part 2 (2007)

Δύο ταινίες που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε πριν πάτε διακοπές, τα Hostel απαγορεύτηκαν σε πέντε χώρες εξαιτίας των αποτρόπαιων σκηνών βασανισμού μιας παρέας που αποφασίζει να γνωρίσει γκομενάκια σε μια πόλη της Σλοβακίας.

N. Γ. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v