Έφυγε στα 89 του ο Ρότζερ Μουρ

Ο κατά πολλούς συμπαθέστερος Τζέιμς Μποντ, ο Ρότζερ Μουρ, άφησε σήμερα τον κόσμο και τον κινηματογράφο φτωχότερο, σε ηλικία 89 ετών.
Έφυγε στα 89 του ο Ρότζερ Μουρ
Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από την οικογένειά του, στον επίσημο λογαριασμό που διατηρούσε ο ηθοποιός στο Twitter, αναφέροντας πως έδωσε «μια σύντομη, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο» και προσθέτοντας: «Σε ευχαριστούμε μπαμπά που ήσουν εσύ και που ήσουν τόσο ξεχωριστός για τόσους πολλούς ανθρώπους».

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, την οποία εγκατέλειψε έπειτα από έξι μήνες σπουδών.
Σε ηλικία 18 ετών κατετάγη στον στρατό. Τον Σεπτέμβριο του 1946 προήχθη σε ανθυπολοχαγό και έφτασε μέχρι τον βαθμό του λοχαγού. Υπηρέτησε για ένα διάστημα σε φυλάκιο στη Δυτική Γερμανία. Μετά το τέλος του πολέμου, εργάστηκε ως μοντέλο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως Σάιμον Τέμπλαρ στην κλασική τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος».

Το 1973 ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, τον οποίον θα ενσάρκωνε σε επτά συνολικά ταινίες, ως το 1985. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν». Μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στις δημοφιλείς ταινίες «Η κατάσκοπος που με αγάπησε», «Για τα μάτια σου Μόνο», «Επιχείρηση Οκτάπουσι», «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος».

Ο Ρότζερ Μουρ είχε παντρευτεί τέσσερις φορές, και είχε αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του Λουίζα Ματιόλι. Τα τελευταία χρόνια, ζούσε ανάμεσα στο Μονακό, τη Νότια Γαλλία και την Ελβετία, όπου και απεβίωσε σήμερα. Η κηδεία του θα γίνει σε οικογενειακό κύκλο στο Μονακό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v