Ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων!

Το Ίδρυμα Νιάρχος ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει με δωρεά του την αποκατάσταση και επαναλειτουργία δύο από τις πιο ιστορικές κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας.
Ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων!
Την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των δύο ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών της Αθήνας, Αττικόν και Απόλλων, ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα είκοσι χρόνια δράσης του Ιδρύματος, οι ιθύνοντες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανέφεραν πως το ΙΣΝ σκοπεύει με δωρεά του να αποκαταστήσει το κτίριο της οδού Σταδίου που στέγαζε τους δύο κινηματογράφους, το οποίο είχε καεί κατά την διάρκεια επεισοδίων τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι εξωτερικές ζημιές στο εκλεκτικιστικό κτίριο του 19ου αιώνα που χτίστηκε σε σχέδια Ερνέστου Τσίλερ, δεν διορθώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων, αλλά το εσωτερικό των δύο κινηματογραφικών αιθουσών είναι άθικτο.

Στόχος του ΙΣΝ, σύμφωνα με τον κ. Δρακόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, είναι η επαναλειτουργία δύο εκ των πιο αρχοντικών και όμορφων κινηματογραφικών αιθουσών της Ελλάδας – αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης.

Δείτε την πλήρη ομιλία για τις δράσεις του ΙΣΝ εδώ:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v