Ο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο γίνεται ταινία

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ… το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει ταινία. Το best seller του Πάολο Κοέλιο έρχεται στους κινηματογράφους το 2018.
Ο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο γίνεται ταινία
Ήταν θέμα χρόνου. Το best seller που έκανε διάσημο τον Πάολο Κοέλιο, μεταφράστηκε σε 56 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφέρεται τώρα στη μεγάλη οθόνη. Τα δικαιώματα για τη μεταφορά του βιβλίου αγόρασε η TriStar, θυγατρική της Sony, και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2017, ούτως ώστε να βγει η ταινία στις αίθουσες το 2018.

Η υπόθεση του βιβλίου που έκανε σήμα κατατεθέν την ατάκα «όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει» ακολουθεί τις περιπέτειες ενός νεαρού βοσκού από την Ισπανία, που ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου αναζητώντας έναν θησαυρό, γνωρίζοντας πολλούς παράξενους τύπους –βασιλιάδες, αλχημιστές και απλούς ανθρώπους– καθ' οδόν.

Τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου είχε αγοράσει το 2008 η Weinstein Company, με το όνομα του Laurence Fishburne (του Μορφέα από το Μάτριξ) να ακούγεται έντονα τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και για την σκηνοθετική καρέκλα. Έχοντας, όμως, ξοδέψει 5 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα και τα προσχέδια του σεναρίου, η εταιρεία επέλεξε τελικά να πουλήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς στην TriStar, έναντι 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v