10 σούπερ ταινίες που χάσατε φέτος στο σινεμά

Δέκα ταινίες που χάσετε τον χειμώνα στους κινηματογράφους, και πώς να τις απολαύσετε αυτή την εβδομάδα.
10 σούπερ ταινίες που χάσατε φέτος στο σινεμά

Πέρασε η σεζόν και χάσατε όλες τις καλές ταινίες του χειμώνα στους κινηματογράφους; Το τέλος του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή να… συμπληρώσετε τα κενά σας! Κι έχουμε δέκα φοβερές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε, και δύο διαφορετικούς τρόπους να τις απολαύσετε…


…Από την άνεση του σπιτιού σας

Θα τις απολαύσετε χάρη στις προβολές των καναλιών Novacinema,  που εξασφάλισαν σούπερ πρεμιέρες και τις καλύτερες πρόσφατες παραγωγές για να μας κρατήσουν καλή παρέα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε αυτή την περίοδο να δείτε τα εξής κινηματογραφικά «διαμαντάκια»:

Carol 

Στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '50, η νεαρή επίδοξη φωτογράφος Τερέζ γνωρίζει τη σαγηνευτική μεγαλοαστή Κάρολ. Ο έρωτάς τους φαίνεται να είναι καταδικασμένος, σε μια ταινία υποψήφια για έξι Οσκαρ. Υπέροχη σκηνοθεσία εποχής από τον Τοντ Χέινς, εξίσου δυνατές ερμηνείες από τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα. Η ταινία προβάλλεται στα κανάλια Novacinema.

Τα μυαλά που κουβαλάς

Όταν αναγκάζεται να μετακομίσει λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών της, η 11χρονη Ράιλι πέφτει θύμα των... αντιφατικών συναισθημάτων της, σε μια υπέροχη ταινία της Pixar που είναι βραβευμένη με το Όσκαρ της Ακαδημίας, αλλά και της καρδιάς μας. Ή να πούμε… και του μυαλού μας; Η ταινία προβάλλεται στα κανάλια Novacinema.

Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό Έθνος

Στην πιο παράτολμη αποστολή του μέχρι τώρα και χωρίς το IMF στο πλευρό του, ο Ίθαν Χαντ καλείται να καταστρέψει μια αδίστακτη μυστική οργάνωση. Σύμμαχός του, μία πράκτορας με μυστηριώδη κίνητρα. Με άλλα λόγια, ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στις… επικίνδυνες αποστολές του. Η ταινία προβάλλεται στα κανάλια Novacinema.

Η Σιωπηλή Δολοφόνος

Κίνα, 9ος αιώνας. Μία καλόγρια απάγει ένα κορίτσι και το μετατρέπει σε ψυχρή δολοφόνο. Χρόνια μετά, η κοπέλα επιστρέφει στη γενέτειρά της με εντολή να σκοτώσει τον ξάδελφό της. Ο ασιάτης δημιουργός Χσιάο-Χσιεν Χου παραδίδει ένα εξαιρετικό δράμα, και φεύγει από τις Κάννες με το βραβείο Σκηνοθεσίας. Η ταινία προβάλλεται στα κανάλια Novacinema.

Black Mass

Η ιστορία ενός ιρλανδού εγκληματία, του Τζέιμς Γουάιτι Μπάλτζερ, που τα έβαλε με την ιταλική μαφία της Βοστόνης και τάχθηκε στο πλευρό του FBI για να καταλήξει… ο πιο αδίστακτος κακοποιός της πολιτείας, γίνεται μια σκοτεινή περιπέτεια με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόελ Έτζερτον. Η ταινία προβάλλεται στα κανάλια Novacinema


…ή στα θερινά σινεμά

Δροσιά και κινηματογραφική μαγεία κάτω από τα αστέρια, με άλλες πέντε ταινίες που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν θα βρείτε στις θερινές «αίθουσες» της πόλης. Μπείτε εδώ για να δείτε τις προβολές ανά ταινία ή κινηματογράφο. 

Το κορίτσι από τη Δανία

Η ιστορία του πρώτου transgender ατόμου στην Ιστορία γίνεται ένα τρυφερό "οδοιπορικό" αλλαγής και αγάπης, με σπουδαίους οσκαρικούς πρωταγωνιστές τον Έντι Ρέντμειν και την Αλίσια Βικάντερ, που προτάθηκαν για Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

Νιότη

Ένας συνταξιούχος μαέστρος προσπαθεί να ξεκουραστεί σε ένα ελβετικό σπα, όπου έχει για παρέα την κόρη του και τον σκηνοθέτη φίλο του. Αυτή η απλή ιστορία γίνεται στα χέρια του Πάολο Σορεντίνο ένα πανέμορφο ονειρικό παραμύθι που θα σας κάνει να σκεφτείτε – πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρέιτσελ Βάιζ.

Λουλούδια

Η Αν πλησιάζει τα 40 έτη και δεν αισθάνεται ολοκληρωμένη. Η ζωή της παίρνει μια διαφορετική τροπή, όταν αρχίζει να λαμβάνει σπίτι της μπουκέτα από λουλούδια από κάποιον ανώνυμο αποστολέα, και οι βάσκοι σκηνοθέτες της ταινίας μας αφήνουν να περιδιαβούμε τις πληγές και τις γλυκόπικρες αναμνήσεις της ζωής της. Η ταινία ήταν η ισπανική πρόταση για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ουζερί Τσιτσάνης

Στην Θεσσαλονίκη της Κατοχής, μία εβραία κι ένας χριστιανός ερωτεύονται, με φόντο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, ανθρώπινες διακρίσεις και φυσικά, τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης, πρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Στάνκογλου, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Αϊβαζής, Άγγελος Πούλης, Μαρία Καβουκίδου κ.α.

Suntan

Άκρως καλοκαιρινή, γεμάτη χιούμορ αλλά και χαρακτήρες που θα σας συγκινήσουν, η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μας ταξιδεύει στην Αντίπαρο, όπου ο νεοφερμένος εσωστρεφής γιατρός που καταφτάνει στο νησί, ερωτεύεται μία νεαρή ελληνίδα που παραθερίζει με την παρέα της. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v