Τα πιο δροσερά θερινά σινεμά της Αθήνας

Πέντε ανάσες καλοκαιρινής μαγείας στις πιο δροσερές κινηματογραφικές γωνιές της Αθήνας.
Τα πιο δροσερά θερινά σινεμά της Αθήνας
Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια. Ένα όμορφο αεράκι να φυσά μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων. Όμορφα κινηματογραφικά soundtrack να μπλέκουν με τον παφλασμό των κυμάτων και παγωμένες μπύρες με… ζακετάκι στην καρδιά του Αυγούστου. Αυτό είναι το ιδανικό σκηνικό για τα ζεστά καλοκαιρινά μας βράδια, και το βρίσκουμε σε πέντε από τους πιο δροσερούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Σινέ Δεξαμενή  
Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942

Στην καρδιά της Αθήνας, κι όμως, είναι από τις πιο δροσερές γωνιές της πόλης. Το σινεμαδάκι της Δεξαμενής, ανάμεσα στα δέντρα του Λυκαβηττού και τον ιστορικό καφενέ της πλατείας, προβάλλει πάντα καλά επιλεγμένες ταινίες και, πάντα μα πάντα, προϋποθέτει… ζακετούλα, μιας και το αεράκι εδώ πάνω είναι πάντα δροσερό.

Μπομπονιέρα
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687

Το πράσινο και φυσικά η τοποθεσία του, στα πάντα δροσερά βόρεια προάστια, έχουν κάνει την Μπομπονιέρα το πιο καλοκαιρινό «μυστικό» καταφύγιο της Κηφισιάς. Μας αρέσει ιδιαίτερα και η αυλίτσα του κυλικείου, ό,τι πρέπει για συζήτηση στο διάλειμμα ή πριν και μετά την προβολή.

Cine Γαλάτσι
Άλσος Βεΐκου, τηλ: 210 2138119
Από πάνω τα αστέρια. Δίπλα, δεντράκια. Τριγύρω, ένα ολόκληρο… δάσος και η δροσιά από το αεράκι που φυσά. Το Άλσος Βεΐκου, εν μέσω ψηλών δέντρων, αποτελεί εγγύηση για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, με μπόνους τις άριστες συνθήκες προβολής, αφού ο γύρω χώρος δεν είναι κατοικημένος, κάτι που επιτρέπει τα… σωστά decibel ακόμα και για περιπέτειες. Έξτρα απόλαυση, το μπαράκι του «φουαγιέ» κάτω από τα ψηλά δέντρα.

Ρία
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844

Γίνεται να μιλάμε για δροσιά και να μην κατηφορίσουμε προς τη θάλασσα; Το σινεμαδάκι της Ρίας στη Βάρκιζα διαθέτει άνετες πολυθρόνες, σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές, ταινίες πρώτης προβολής, τραπεζάκια έξω, σε χώρο που ψήνονται και ωραιότατα σουβλάκια, αν μας έρθει η λιγούρα, αλλά πάνω απ’ όλα βρίσκεται μια ανάσα από τη δροσερή αύρα της θάλασσας.

Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256

Επιμένουμε θαλασσινά, και πιάνουμε άνετη καρέκλα στο σινέ Φλοίσβος, στην ομώνυμη μαρίνα. Εδώ, στη βοτσαλωτή αυλή που περιβάλλεται από λουλουδιασμένους φράχτες, απολαμβάνουμε ταινίες πρώτης προβολής με πολύ καλό ήχο, μαζί με το θαλασσινό αεράκι, και αν πεινάσουμε, τα σουβλάκια που ξεροψήνονται και μας σπάνε τη μύτη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v