5 πανέμορφα θερινά σινεμαδάκια στην Αθήνα

Πιάνουμε καρέκλα σκηνοθέτη σε πέντε από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας και απολαμβάνουμε δροσερές σαββατιάτικες προβολές.
5 πανέμορφα θερινά σινεμαδάκια στην Αθήνα
Οι πιο όμορφες κινηματογραφικές αυλές της πόλης μας προσκαλούν για δροσερά σαββατόβραδα στο νοσταλγικό τους σκηνικό. Κι εμείς πιάνουμε σινεφίλ καρεκλίτσα από τον Κεραμεικό ως τα Πετράλωνα και από το Θησείο ως τον Πειραιά για να απολαύσουμε κλασικά αριστουργήματα ή φρέσκιες κωμωδίες.

Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677

Το πιο νοσταλγικό σινεμαδάκι της πόλης βρίσκεται στη γειτονιά των Πετραλώνων, ανάμεσα σε μαγειρεία και μπαράκια, και απλώνει σινεφίλ μαγεία στη χαλικόστρωτη αυλή του, αφού προβάλλει σχεδόν αποκλειστικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Με φόντο την παλιά μπομπίνα, αυτή την εβδομάδα, παρακολουθούμε τον Φόβο του Ροσελίνι στις 21.00 και το Θεώρημα του Παζολίνι στις 23.00 (εισιτήριο 8€).

Σινέ Θησείο
Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ: 210 3420864

Σε έναν από τους γραφικότερους πεζόδρομους της παλιάς Αθήνας, το Σινέ Θησείον σερβίρει νοσταλγία, σπιτική βυσσινάδα, φρέσκια τυρόπιτα και θέα στον Παρθενώνα, μαζί με τις διαλεχτές ταινίες που προβάλλει. Δεν χαρακτηρίστηκε άλλωστε τυχαία ένας από τους ωραιότερους κινηματογράφους του κόσμου από διεθνή έντυπα. Αυτή την εβδομάδα, παρακολουθούμε το «Μαμά, γύρισα», μια καινούρια γαλλική κωμωδία για όλη την οικογένεια δια χειρός Ερίκ Λαβέν (εισιτήριο 8€).

Παναθήναια
Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομιχάλη, τηλ.: 210 6425714

Εκεί που δεν το περιμένει κανείς, κρύβονται οι ομορφότεροι κήποι: Όπως αυτός του σινέ Παναθήναια, σε μια γκρίζα περιοχή της Νεάπολης. Κοντά στη βουή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι κίτρινες καρεκλίτσες σκηνοθέτη, το χαλίκι, οι φυλλωσιές και τα πολύχρωμα παρτέρια της αυλής δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να ξεφύγουμε από την πόλη. Αυτή την εβδομάδα… ξεφεύγουμε ως την Ιταλία, με τη νέα ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Θα σε περιμένω, πάντα», για τον έρωτα μεταξύ μιας κασκαντέρ και ενός καθηγητή αστροφυσικής (εισιτήριο 7€).

Λαΐς
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει το δικό της θερινό σινεμά, και είναι ένα από τα ομορφότερα: Με λευκές καρεκλίτσες και τη δροσιά της ταράτσας που ατενίζει τις καμινάδες του Γκαζιού από τη μία και μερικές απ’ τις ωραιότερες ταινίες της έβδομης τέχνης από την άλλη. Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, προβάλλεται το αριστούργημα του Κόπολα «Ο Νονός», η κλασική ιστορία της μαφιόζικης οικογένειας Κορλεόνε με τους Μάρλον Μπράντο και Αλ Πατσίνο (στις 21.30, εισιτήριο 7€).

Σινέ Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ: 2104227427

Τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού στη… συσκευασία ενός: Θερινό σινεμά και θάλασσα μαζί. Το ανανεωμένο Σινέ Βοτσαλάκια μας δίνει αυτή την δυνατότητα στην παραλία του Πειραιά, και αυτή την εβδομάδα μας κάνει να γελάσουμε με την ψυχή μας οικογενειακώς, με τη δροσιστική animation ταινία “Η εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά Σύγκρουσης”. Η ολοκαίνουρια κωμωδία κινουμένων σχεδίων προβάλλεται στις 21.00 μεταγλωττισμένη και στις 23.00 υποτιτλισμένη (εισιτήριο 7€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v