7 υπέροχες ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι

Το Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι, η Νύχτα στο Τρινιντάντ, η Παραλία, και άλλες ταινίες που θα σας βάλουν σε διάθεση… καλοκαιρινή.
7 υπέροχες ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι
Από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέχρι τα 90s που έφεραν τις εξωτικές παραλίες στη μεγάλη (και εν συνεχεία τη μικρή) οθόνη, συγκεντρώνουμε επτά άκρως καλοκαιρινές ταινίες για να δείτε τα βράδια του Ιουλίου και του Αυγούστου που θα μείνετε σπίτι. Ας είναι καλά το video club της γειτονιάς, και τα κανάλια Novacinema, που φέρνουν κάποιες από αυτές στις μικρές μας οθόνες.

Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι

Η Elizabeth Taylor πρωταγωνιστεί σε αυτό το κλασικό αριστούργημα του 1959, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τένεσσι Ουίλιαμς για έναν μυστηριώδη θάνατο που συνέβη… ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι. Η ταινία προβάλλεται τα βράδια του καλοκαιριού στα κανάλια Novacinema, στο πλαίσιο του αφιερώματος Nova Classics, που περιλαμβάνει δύο αγαπημένες ταινίες του κλασικού Χόλιγουντ καθημερινά, στις 21.00 και στις 23.00.



Οι διακοπές του κυρίου Ιλό

Ένας μεσόκοπος εργένης, ο κύριος Ιλό, ερμηνευμένος εξαιρετικά από τον δημιουργό της ταινίας, Ζακ Τατί, καταφθάνει για διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, για να αναστατώσει με τις ανεπιτήδευτες γκάφες και την ιδιαίτερη συμπεριφορά του όλο το θέρετρο. Αγνή γαλλική κωμωδία, από το μακρινό 1953.

Μία Νύχτα στο Τρινιντάντ

Η υπέροχη Ρίτα Χέιγουορθ αναλαμβάνει ρόλο κατασκόπου, προσπαθώντας να ξεδιαλύνει την μυστηριώδη δολοφονία του συζύγου της, σε αυτό το κλασικό διαμαντάκι του 1952, που θα δούμε επίσης στο αφιέρωμα Nova Classics, στα κανάλια Novacinema.



Γλυκειά μου Σαμπρίνα

Άλλο ένα κλασικό αριστούργημα του παλιού καλού Χόλιγουντ, που περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα Nova Classics των καναλιών Novacinema, η Σαμπρίνα –όπως ήταν ο πρωτότυπος τίτλος– είναι η γλυκύτατη κόρη του σοφέρ των πλούσιων Λάραμπι, ερωτευμένη από μικρή με τον μικρότερο γιο της οικογένειας, που επιστρέφει, ενήλικη πια, να γοητεύσει τους γόνους των αριστοκρατών που τη μεγάλωσαν… από μακριά. Πρωταγωνιστεί μια υπέροχη Όντρεϊ Χέπμπορν, και σκηνοθετεί ο Μπίλι Γουάιλντερ.



Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι

Ίσως η πιο αγαπημένη μαύρη κωμωδία των ‘80s παρακολουθεί τις περιπέτειες δύο υπαλλήλων του Μπέρνι που, στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στην εταιρεία του, πιάνουν φιλίες μαζί του και τον επισκέπτονται στο σπίτι του στην παραλία… για να τον βρουν δολοφονημένο από τη μαφία. Ακολουθούν σουρεάλ σκηνικά, που υπόσχονται γέλιο μέχρι δακρύων.

Η Παραλία

Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί, ο νεαρός Λεονάρντο Ντι Κάπριο συμπρωταγωνιστεί, μαζί με την πιο εξωτική παραλία που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη, σε μια συγκλονιστική αλληγορική ταινία για το αιώνιο καλοκαίρι, τον παράδεισο που συμβολίζει και τα ανταλλάγματα που θα χρειάζονταν για να τον κατακτήσουμε.

Dirty Dancing

Μια νεαρή κοπέλα συνοδεύει την οικογένειά της στις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά την περιμένει μια έκπληξη: Ένας δάσκαλος χορού, τον οποίο θα ερωτευτεί τρελά, με αποτέλεσμα ένα από τα πιο εμβληματικά (όσο και χορευτικά) θερινά ρομάντζα των ‘80s. Πρωταγωνιστούν ο Πάτρικ Σουέιζι και η Τζένιφερ Γκρέι, και σκηνοθετεί ο Εμίλ Αρντολίνο. Θα το δούμε και αυτό ανάμεσα στις καλοκαιρινές προβολές των καναλιών Novacinema.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v