Όσα θα δούμε στη φετινή Berlinale

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες, η αστραφτερή κριτική επιτροπή, τα τιμώμενα πρόσωπα και όσα ακόμη θα δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Όσα θα δούμε στη φετινή Berlinale
του Λουκά Τσουκνίδα

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Φλεβάρη, η 66η Μπερλινάλε, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ανοίγει και πάλι τις πύλες του με την προβολή της νέας, πολυαναμενόμενης κωμωδίας των Τζόελ και Ίθαν Κοέν, “Hail, Caesar!”



Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι η Μέριλ Στριπ. Την πλαισιώνουν οι Κλάιβ Όουεν, Λαρς Άιντινγκερ, Νικ Τζέιμς, Άλμπα Ρορβάχερ, Μπριζίτ Λακόμπ και Μαλγκορζάτα Σουμόβσκα. Όλοι μαζί θα κληθούν να επιλέξουν τις καλύτερες από μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα ταινιών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις νέες δουλειές των Λι Ταμαχόρι (The Patriarch), Ράφι Πιτς (Soy Nero), Ντενί Κοτέ (Boris without Beatrice), Τόμας Βίντεμπεργκ (The Commune), Τζεφ Νίκολς (Midnight Special), Αντρέ Τεσινέ (Being 17), Άλεξ Γκίμπνι (Zero Days) και Ντάνις Τάνοβιτς (Death in Sarajevo).



Εν τω μεταξύ, εκτός συναγωνισμού, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει ταινίες όπως το “Where to Invade Next” του Μάικλ Μουρ, το “Creepy” του Κυόσι Κουροσάβα, το “Miles Ahead” του Ντον Τσίντλ (μια ιδιόμορφη βιογραφία του Μάιλς Ντέιβις), το “A Quiet Passion” του Τέρενς Ντέιβις, το “A Serious Game” της Περνίλα Όγκιστ και το καινούργιο (“αρχαιοελληνικού” ενδιαφέροντος) πόνημα του Σπάικ Λι “Chi-Raq”. Νέες δουλειές, οι οποίες προβάλλονται στα υπόλοιπα τμήματα του Φεστιβάλ, το Panorama και το Forum, αναμένεται να παρουσιάσουν και οι Ρασίντ Μπουχάρεμπ (Road to Istanbul), Άιρα Σακς (Little Men), Γουέιν Γουάνγκ (While the Women are Sleeping), Άντριαν Σιτάρου (Illegitimate) και Μπενς Φλίγκαουφ (Lilly Lane).



Για την προσφορά τους στην τέχνη και, γενικότερα, στο χώρο του σινεμά θα τιμηθούν φέτος, ο γερμανός διευθυντής φωτογραφίας Μίκαελ Μπάλχαους, οι αιθουσάρχες-διανομείς Μπεν Μπάρενχολζ και Μάρλις Κίρχνερ και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τιμ Ρόμπινς.

Η γιορτή θα κλείσει επίσημα το βράδυ της 20ης Φλεβάρη με την απονομή των βραβείων και την επαναπροβολή μίας εκ των βραβευμένων ταινιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v