Ο Μπρους Λι και ο Τζάκι Τσαν… πάνε Θεσσαλονίκη

Ο Μπρους Λι, ο Τζάκι Τσαν, ο Τζετ Λι και τ’ άλλα παιδιά αγαπημένων kung fu ταινιών «έρχονται» να γνωρίσουν τις πολεμικές τέχνες του Χονγκ Κονγκ στους Θεσσαλονικείς.
Ο Μπρους Λι και ο Τζάκι Τσαν… πάνε Θεσσαλονίκη
Ο Μπρους Λι έλεγε ότι «η γνώση της τεχνικής είναι μόνο η αρχή του κουνγκ φου - για να το κατακτήσεις, θα πρέπει να μπεις στο πνεύμα του». Και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μας δώσει την ευκαιρία να μπούμε στο πνεύμα του, μέσα από έξι ταινίες πολεμικών τεχνών από το Χονγκ Κονγκ.

Η σειρά ταινιών φιλοδοξεί να μας αποκαλύψει τα μυστικά της τέχνης του κουνγκ φου φέρνοντας στην οθόνη της αίθουσας Παύλος Ζάννας στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης μεγάλους πρωταγωνιστές, μάστερ του είδους, όπως οι Μπρους Λι, Τζάκι Τσαν και Τζετ Λι. Το αφιέρωμα, το οποίο διοργανώνει το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το σινεμά του Χονγκ Κονγκ στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μακροχρόνια πολιτιστική παράδοση και πλούσια κινηματογραφική ιστορία. Ευχόμαστε πως οι ανταλλαγές αυτές θα προβάλουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ κι ότι το ελληνικό κοινό θα έρθει να δει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μια επιλογή κλασικών ταινιών κουνγκ φου, παραγωγής Χονγκ Κονγκ, από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Ανάμεσά τους, το κλασικό Κίτρινος πράκτορας εναντίον τη μαφίας του Μπρους Λι, το Spooky Encounters του Σάμο Χουνγκ, το Duel to the Death του Τσινγκ Σιού-Τονγκ, το Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής του Τζάκι Τσαν, την Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο του Κόρι Γιουέν και το Κάποτε στην Κίνα ΙΙ του Τσούι Χαρκ.

Να σημειωθεί ότι οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πρόγραμμα προβολών:
Πέμπτη 10/9
20:00 Επίσημη έναρξη και προβολή της ταινίας Κάποτε στην Κίνα ΙΙ . Ακολουθεί δεξίωση

Παρασκευή 11/9
20:00 Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο
22:00 Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής

Σάββατο 12/9
20:00 Συζήτηση
22:00 Κίτρινος πράκτορας εναντίον της μαφίας

Κυριακή 13/9
20:00 Spooky Encounters
22:00 Duel to the Death

Μάθετε περισσότερα για τις ταινίες που θα προβληθούν εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v