Τα πιο τρομακτικά θρίλερ χωρίς σταγόνα αίμα

Επτά ανατριχιαστικά θρίλερ που δεν χρειάστηκε να μας δείξουν ούτε σταγόνα αίμα για να μας κάνουν να βλέπουμε εφιάλτες.
Τα πιο τρομακτικά θρίλερ χωρίς σταγόνα αίμα
Πόσο εύκολο είναι να κάνεις κάποιον να τρομάξει; Πολύ: Βάλε ένα μανιακό δολοφόνο να περπατάει αθόρυβα πίσω από τα θύματα που στην επόμενη σκηνή θα ξεκοιλιάσει, ή μια πόρτα να ανοίγει απότομα από το πουθενά, και το πέτυχες. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να κάνεις κάποιον να τρομάξει χωρίς τίποτα απ’ αυτά; Όχι πολύ. Οι ταινίες που ακολουθούν είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα, που το πέτυχαν.

Το εργαστήρι του δρ. Καλιγκάρι (1920)

Για πολλούς η πρώτη πραγματική ταινία τρόμου, επηρέασε όσο λίγες την εξέλιξη του είδους και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς. Περί τίνος πρόκειται; Ο δρ. Καλιγκάρι κάνει ένα μέντιουμ που υπνοβατεί, τον Σεζάρε, στο τσίρκο. Όταν μία από τις προβλέψεις του καταλήγει στον φόνο ενός ανθρώπου, εκείνος γίνεται ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας. Η ταινία υπάρχει ολόκληρη στο YouTube.

The Last Man on Earth (1964)

Ο Vincent Price είναι… αυτό που λέει ο τίτλος της ταινίας, ο τελευταίος άνθρωπος που έχει απομείνει στη γη. Την ημέρα προσπαθεί να σκοτώσει ζόμπι, τα βράδια κρύβεται τρομαγμένος στο σπίτι του και αναρωτιέται αν έχει κανένα νόημα η ζωή του. Οι σκηνές στο σπίτι, βέβαια, είναι οι πιο απόκοσμες και τρομακτικές. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία, κάνοντας κλικ εδώ.

Το Μωρό της Ρόζμαρι (1968)


Η πρώτη αμερικανική ταινία του Ρομάν Πολάνσκι είναι, κατά πολλούς, και το αριστούργημά του. Ένα σούπερ υποβλητικό θρίλερ, χωρίς αίματα και ξεκοιλιάσματα, το soundtrack του οποίου προκαλεί ανατριχίλες ακόμα και σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Αν ετοιμαζόσασταν να διαφωνήσετε, λέγοντας ότι ο παππούς όλων των splatter ταινιών δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτήν εδώ τη λίστα, ξανασκεφτείτε το: Σε ποια σκηνή του Texas Chain Saw Massacre θυμάστε να είδατε αίμα; Ακριβώς αυτή είναι η συγκλονιστική υπέρβασή του: όλοι πιστεύουμε ότι είδαμε τις βίαιες σκηνές που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν. Ο Tobe Hooper είπε να παίξει με το μυαλό μας, και τα κατάφερε. Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ και διαπιστώστε το και μόνοι σας.

The Fog (1980)

Ο John Carpenter σκηνοθετεί… την ομίχλη, λες και είναι κανονικότατος –και τρομακτικότατος– χαρακτήρας στην ταινία. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Antonio Bay, μια παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη που γιορτάζει τα 100ά γενέθλιά της, χωρίς οι κάτοικοί της να γνωρίζουν πως ζουν επάνω σε μια πρώην αποικία λεπρών, οι οποίοι θα εμφανιστούν μέσα από την ομίχλη ζητώντας εκδίκηση.

Blair Witch Project (1999)

Μπορεί να το λατρέψατε ή μπορεί να το μισήσατε, όμως δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι αυτό που έκανε το Blair Witch Project ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του. Τρεις φοιτητές ερευνούν τον θρύλο μιας μάγισσας και εξαφανίζονται στο δάσος, κι αυτό που βλέπουμε είναι –υποτίθεται– το υλικό που άφησαν πίσω τους. Χωρίς καθόλου σενάριο, γυρισμένο με κάμερα στο χέρι και βασισμένο στους αυτοσχεδιασμούς των πρωταγωνιστών του, το Blair Witch Project έβαλε στοίχημα ότι μπορούσε να σε τρομάξει χωρίς να σου δείχνει απολύτως τίποτα. Το αν το κέρδισε, είναι ένα debate που συνεχίζεται ως σήμερα. Η ταινία υπάρχει ολόκληρη στο YouTube

The Others (2001)

Μπορεί να είχε ανησυχητικές ομοιότητες με την Έκτη Αίσθηση, όμως αυτό εδώ το θρίλερ του Alejandro Amenabar, με την επικών διαστάσεων ανατροπή στο τέλος, δεν έχει ούτε σταγόνα αίμα, και παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να γίνει εξαιρετικά τρομακτικό. Στα συν, η άκρως υποβλητική ατμόσφαιρα και οι καταπληκτικές ερμηνείες των δύο πιτσιρικιών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v