11 σούπερ ταινίες για καλοκαίρι στο σπίτι

Δεν είδατε πολύ κινηματογράφο τον χειμώνα; Κανένα πρόβλημα. Έχουμε 11 ταινίες που ίσως χάσατε και βγήκαν σε DVD για σινεμά… στο σπίτι.
11 σούπερ ταινίες για καλοκαίρι στο σπίτι
Ωραίο το θερινό σινεμά, όμως για κάποιους από εμάς η συνταγή «ταινία και άραγμα σπίτι» είναι εξίσου ελκυστική και σινεφίλ. Τη χρονιά που πέρασε αρκετές ταινίες έκαναν τη διαφορά. Εμείς επιλέξαμε έντεκα εξ’ αυτών τις οποίες αξίζει να ανακαλύψετε και να δείτε στην σπιτική θαλπωρή.

Leviathan
Ο Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια παραθαλάσσια πόλη του ρώσικου Βορρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκοπεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητάει από ένα φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά. Βραβείο σεναρίου στις Κάνες και Χρυσή Σφαίρα για το «βαρύ» αλλά επικό έργο του Andrey Zvyagintsev.


Η Θεωρία των Πάντων
Η ταινία εξιστορεί τη γνωριμία, τη σχέση και την κοινή γαμήλια ζωή του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και της πρώτης συζύγου του Τζέιν Γουάιντ, από το Κέιμπριτζ του 1963 ως και τη δεκαετία του ’90. Σπουδαία ερμηνεία από τον βραβευμένο με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν και μια συγκινητική βιογραφία ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους επιστήμονες.


Cake
Η πάσχουσα από χρόνιους πόνους και απογοητευμένη από τη ζωή της Κλερ αποφασίζει να μάθει περισσότερα για μια νεαρή αυτόχειρα, μέλος της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία η ίδια συμμετέχει. Φοβερή η ερμηνεία της αλλαγμένης Τζένιφερ Άνιστον σε αυτό το συγκινητικό δράμα.


Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία
Ενώ προσπαθεί να διαλευκάνει μια «οικολογική» συνωμοσία που απειλεί την ανθρωπότητα, ένας βετεράνος Βρετανός κατάσκοπος παίρνει υπό την προστασία του έναν ατίθασο νεαρό και προσπαθεί να τον στρατολογήσει στην άκρως μυστική υπηρεσία του. Διασκεδαστικός φόρος τιμής στις βρετανικές κατασκοπικές ταινίες με μπόλικο χιούμορ και ωραίες ερμηνείες.


Με Σειρά Εξαφάνισης
Ο Νιλς, ένας φιλήσυχος εκχιονιστής που μόλις έχει ανακηρυχτεί Πολίτης της Χρονιάς σε μια απομακρυσμένη νορβηγική κωμόπολη, μαθαίνει πως ο γιος του είναι νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης. Όταν ανακαλύπτει πως έχει πέσει θύμα δολοφονίας, η απόφασή του να εκδικηθεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν αδίστακτο μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Άκρως διασκεδαστική και βίαιη μαύρη κωμωδία από τη Σοηδία, στα χνάρια του Ταραντίνο και των Αδερφών Κοέν.


Chappie
O Neill Blomkamp (District 9, Elysium) επιστρέφει σκηνοθετώντας μια αγωνιώδη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με εξαιρετικό καστ. Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει.


Νυχτερινός ανταποκριτής
Ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling. Ατμοσφαιρικό και σφιχτοδεμένο θρίλερ – καταγγελία του κανιβαλισμού των MME.



Νυχτερινή καταδίωξη
Ο Τζίμι Κόνλον, ένας μαφιόζος από το Μπρούκλιν, γνωστός και ως «Νεκροθάφτης» περνάει δύσκολες εποχές. Επί πολλά χρόνια αδερφικός φίλος με το μεγάλο αφεντικό Σον Μαγκουάιρ στα 55 του στοιχειώνεται από τις αμαρτίες του παρελθόντος του και από έναν αστυνομικό που παρακολουθεί κάθε του κίνηση τα τελευταία 30 χρόνια. Όταν ο αποξενωμένος γιός του, Μάικ γίνεται στόχος, ο Τζίμι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη «φαμίλια» του και τη βιολογική του οικογένεια που εγκατέλειψε πριν από πολλά χρόνια. B-movie περιπέτεια από αυτές που απολαμβάνουν οι αντροπαρέες.


Το Τραγούδι του Φοίνικα
Μια επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αγνώριστη ύστερα από σειρά πλαστικών εγχειρήσεων, επιστρέφει στο μεταπολεμικό Βερολίνο αναζητώντας τον σύζυγό της, τον οποίο υποπτεύεται πως την πρόδωσε στους ναζί. Πλαστές ταυτότητες, χιτσκοκική ατμόσφαιρα και μπόλικο σασπένς σε αυτή τη γερμανική παραγωγή αξιώσεων.


Από Μηχανής
Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του, για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά στην τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Ένα πολύ ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο ξεκινά. Ένα κλειστοφοβικό sci-fi θρίλερ που θα σας εγείρει σημαντικές ανησυχίες για το πού μπορεί να φτάσει η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.


Babadook: Οι σελίδες του Τρόμου
Έξι χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Amelia τα έχει παντελώς χαμένα. Αδυνατεί να πειθαρχήσει τον 6χρονο γιο της Samuel τον οποίο, παράλληλα, της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγαπήσει. Στα όνειρα του Samuel πρωταγωνιστεί ένα τέρας. Ο μικρός πιστεύει πως το τέρας έρχεται, για να σκοτώσει τα δυο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας. Καλοστημένο θρίλερ, το οποίο εξέπληξε ακόμα και τον σκηνοθέτη του Εξορκιστή, Γουίλιαμ Φρίντκιν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v