6 ρετρό διαμαντάκια στα θερινά τα σινεμά

Ο Χίτσκοκ, η Μέριλιν, ο Αντρέι Ταρκόφσκι και η Μπέτι Ντέιβις μας κλείνουν ραντεβού αυτή την εβδομάδα στα θερινά σινεμά της Αθήνας.
6 ρετρό διαμαντάκια στα θερινά τα σινεμά
Ο μετρ της αγωνίας παραδίδει μαθήματα σασπένς, η Μπέτι Ντέιβις κλέβει τη ζωή και τον άντρα της Αν Μπάξτερ, ειδύλλια γεννιούνται με φόντο τη Χιροσίμα, και ο μέγας Αντρέι Ταρκόφσκι μας μιλά για νοσταλγία. Όλα αυτά, μες στα θερινά τα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Διπλή ταυτότητα

Σε αυτό που έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο φιλμ νουάρ όλων των εποχών», ένας ασφαλιστής αφήνει την απόλυτη φεμ φατάλ να τον πείσει να σκοτώσει τον άνδρα της. Σκηνοθετεί ο Μπίλυ Γουάιλντερ και πρωταγωνιστούν οι Φρεντ ΜακΜάρεϊ, Μπάρμπαρα Στάνγουϊκ και Έντγουαρντ Τζ. Ρόμπινσον.
Πού παίζεται: Στο γλυκύτατο Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι) στις 20.45 και στις 23.00. Το εισιτήριο κοστίζει 5€, ενώ κάθε Δευτέρα ισχύει η προσφορά των 8€ για δύο εισιτήρια.

Νοσταλγία

Ένας Ρώσος συγγραφέας, ο Αντρέι, επισκέπτεται την Ιταλία αναζητώντας στοιχεία για το νέο του βιβλίο παρέα με μια Ιταλίδα διερμηνέα, την Ευγενία. Η περιπλάνηση, όμως, δεν αποφέρει καρπούς και ο Αντρέι βιώνει όλο και περισσότερο την προσωπική του κρίση καθώς κι ένα μεγάλο δίλημμα όταν η Ευγενία του εκφράζει τον έρωτά της. Σινεφίλ αριστούργημα του μέγα Αντρέι Ταρκόφσκι.
Πού παίζεται: Στον Ζέφυρο των Πετραλώνων (Τρώων 36) στις 21.00 και στις 23.15. Το εισιτήριο κοστίζει 8€.

Χιροσίμα Αγάπη Μου

Η δραματική ταινία του Αλέν Ρενέ εκτυλίσσεται το 1957 στη Χιροσίμα. Εκεί μια νεαρή Γαλλίδα συναντά έναν Γιαπωνέζο μια μέρα πριν φύγει για τη Γαλλία. Μαζί ζουν μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες μια ερωτική ιστορία. Χωρίς να ξέρει τίποτα γι’ αυτόν, του διηγείται το παρελθόν της στην πόλη Νεβέρ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Πού παίζεται: Στο Διονύσια της Καλλιθέας (Λεωφ. Συγγρού 286) στις 21.00. Το εισιτήριο κοστίζει 7€.

Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου

Μετά από ένα επαγγελματικό ατύχημα, ο αστυνομικός Σκότι Φέργκιουσον πάσχει από ακροφοβία και αποφασίζει να αποσυρθεί. Το τηλεφώνημα ενός παλιού του φίλου, που του ζητά να παρακολουθήσει τις περίεργες διαδρομές της γυναίκας του, τον κινητοποιεί ξανά. Σασπένς και αγωνία από τον μετρ Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Πού παίζεται: Στον δημοτικό κινηματογράφο Νοσταλγία του Ηρακλείου (Κέας και Τερψιχόρης) στις 21.00 και στις 23.00, με το εισιτήριο στα 5€.

Όλα για την Εύα

Η Μπέτι Ντέιβις και η Αν Μπάξτερ είναι η Μάργκο και η Εύα, μια ώριμη ηθοποιός του θεάτρου και η νεαρή θαυμάστρια που γίνεται γραμματέας της και προσπαθεί να της κλέψει καριέρα και σύντροφο. Στο all star cast της ταινίας συναντάμε επίσης την Μέριλιν Μονρό και τον Τζορτζ Σάντερς.
Πού παίζεται: Στη Ριβιέρα των Εξαρχείων (Βαλτετσίου 46) στις 20.40. Το εισιτήριο κοστίζει 7€, ενώ κάθε Πέμπτη ισχύει η προσφορά των 8€ για δύο εισιτήρια.

Σιωπηλός Μάρτυρας

Ένα ακόμα αριστουργηματικό θρίλερ του μετρ της αγωνίας σερ Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ένας φωτορεπόρτερ βρίσκεται στο σπίτι του σε ακινησία, με το πόδι του σε γύψο. Όταν θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου που διέπραξε ένας γείτονάς του, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του.
Πού παίζεται: Στον δημοτικό κινηματογράφο Αιολία (Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας) την Τρίτη και την Τετάρτη στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v