8 ξεκαρδιστικές στιγμές στα αγαπημένα μας animation

Ξυπνήστε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και θυμηθείτε μαζί μας τις πιο χαριτωμένες, αστείες, ξεκαρδιστικές σκηνές από τις κλασικές ταινίες της Disney.
8 ξεκαρδιστικές στιγμές στα αγαπημένα μας animation
Θυμάστε πότε είδατε για πρώτη φορά τις κλασικές ταινίες της Disney; Θα ήσασταν κι εσείς παιδιά όταν πρωτοπαρακολουθήσατε τις περιπέτειες του Μπάμπι μέσα στο δάσος. Όταν μάθατε απ’ έξω το αστείο τραγουδάκι της Κρουέλας Ντε Βιλ. Όταν θέλατε να ακούτε ξανά και ξανά τις σπαρταριστές ατάκες του Τιμόν και του Πούμπα, πέφτοντας κάτω από τα γέλια κάθε φορά που έκαναν χονδροειδείς γκάφες στη σαβάνα.

Αυτές τις ξεκαρδιστικές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων νιώθουμε μια περίεργη αγαλλίαση κάθε φορά που τις ξαναβλέπουμε να ζωντανεύουν στην οθόνη. Χάρη στο καλοκαιρινό αφιέρωμα των καναλιών Novacinema και τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ που μας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής ταινιών ώστε να τις παρακολουθούμε ξανά και ξανά όποτε το θελήσουμε, αυτή η αγαλλίαση… παίζει στο repeat στις καρδιές μας. Και για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί πια γελάμε βλέποντάς τις με τα δικά μας παιδιά, που μεγαλώνουν με το ίδιο διαχρονικό χιούμορ, με τα ίδια animation αριστουργήματα.

Εσείς με ποιες σκηνές θυμάστε να ενθουσιάζεστε και να ρίχνετε το γέλιο της αρκούδας (και του λιονταριού, και του ελαφιού, και πολλών ακόμα ζώων) στις κλασικές ταινίες της Disney; Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις δικές μας αγαπημένες, και περιμένουμε στα σχόλια τις δικές σας επιλογές.

Ο Τιμόν και ο Πούμπα κάνουν αντιπερισπασμό

Οι ύαινες καραδοκούν και ο Σκαρ προσπαθεί να ξεφύγει. Σκούρα τα πράγματα για τον Βασιλιά των Λιονταριών. Ευτυχώς, αναλαμβάνουν να σώσουν την παρτίδα ο Τιμον και ο Πούμπα, κάνοντας… τις χορευτριούλες. «Θες κοψίδια; Θες παΐδια; Πέσε κατευθείαν στο ψητό!»

Η είσοδος της Κρουέλα Ντε Βιλ

Από τις καλύτερες ερμηνείες σε ελληνική μεταγλώττιση, η «ελληνίδα» Κρουέλα δίνει ρέστα στα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, ιδιαίτερα την ώρα που μπαίνει για πρώτη φορά στο σπίτι των «ψωρίληδων» για να τους ζητήσει τα κουτάβια τους. Μιλά με ξεκαρδιστικές ρίμες, δίνει ρεσιτάλ ατάκας, σβήνει τσιγάρα στα γλυκά της φιλήσυχης οικογένειας και δεν παίρνει από «όχι», με αποτέλεσμα ο Ρότζερ να συνθέσει το υπέροχο τραγουδάκι «Κρουέλα Ντε Βιλ, Κουρέλα Ντε Βιλ, η κόρη του Χάρου την πόρτα χτυπά»!

Οι ύπουλες γάτες από το Σιάμ

Ο Τζίμης και η Αγάπη λείπουν, και η θεία Σάρα φτάνει στο σπίτι για να το φυλάει μαζί με τις σιαμέζες γάτες της. Η Λαίδη, λίγο πριν την γνωριμία της με τον Αλήτη, μπλέκει στα δίχτυα της πονηριάς τους, καθώς οι δύο απολαυστικά πανούργες γάτες κάνουν το σπίτι άνω-κάτω, ενώ μπροστά στη θεία γίνονται… παναγίτσες. Όπως περίπου κάνει –διαψεύστε μας αν μπορείτε – και η δική σας γάτα στο σπίτι, κάτι που κάνει αυτή τη σκηνή ακόμη πιο οικεία και αστεία.

Ο Μπάμπι μαθαίνει να προχωρά στον πάγο

Η ενηλικίωση και η εξοικείωση με το περιβάλλον έχει τις δυσκολίες της για κάθε παιδί. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Μπάμπι: Το ελαφάκι βγαίνει για πρώτη φορά στο χιόνι και τρώει συνέχεια τα μούτρα του στον πάγο, μέχρι που ο φίλος του ο κούνελος θα προσπαθήσει να του μάθει τα κατατόπια. Χωρίς 100% επιτυχία, θα λέγαμε κι εμείς, και τα καρούμπαλα του Μπάμπι.

Με λένε «κύριε γομάρι»!

Ο Πούμπα επιστρέφει και δείχνει τα δόντια του. Καλός και άγιος ο αντιπερισπασμός, η πλάκα και η ευγένεια, αλλά όταν δεν του δείχνεις τον προσήκοντα σεβασμό, από συμπαθές παχύδερμο με χρυσή καρδιά, γίνεται θηρίο. Τι ζήτησε άλλωστε; Να μην τον αποκαλούν «γομάρι». Τον λένε «κύριε γομάρι».

Ο Κάστορας και το δείγμα δωρεάν

Όταν η Λαίδη κι ο Αλήτης το σκάνε, έχουν ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεφορτωθούν: Το φίμωτρο της Λαίδης, που μόνο ο απίστευτος Κάστορας της περιοχής μπορεί να αφαιρέσει. Μόνο που εκείνος είναι πολύ απασχολημένος και δεν έχει χρόνο. Τότε ο Αλήτης βάζει μπρος ένα απολαυστικό κόλπο για να τον ξεγελάσει – και να κάνει κι όλους εμάς να γελάσουμε.

Ο Μπάμπι λέει τις πρώτες του λέξεις

Ενηλικίωσης συνέχεια για τον Μπάμπι το ελαφάκι: Εδώ λέει τις πρώτες του λέξεις, μπερδεύοντας τα ονόματα διάφορων λουλουδιών και πλασμάτων του δάσους. Τα ακατάσχετα γέλια των φίλων του και το τρισχαριτωμένο «Μπορεί να με λέει λουλούδι αν θέλει» είναι τα highlights της σκηνής.

Τα σκυλιά που μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους

Πόσο εύστοχο και αληθινό είναι αυτό το απόσπασμα από τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας»! Σε ένα ευφυή χιουμοριστικό μόνολογο, ο σκύλος του Ρότζερ παρακολουθεί και σχολιάζει τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες του που περνούν από το παράθυρο, συνειδητοποιώντας πόσο πολύ τελικά μοιάζουν μεταξύ τους. Δείτε το απόσπασμα στα ελληνικά εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v