Magic Mike XXL: Άνδρες έτοιμοι για... σήκουελ

Ο Γκρέγκορι Τζέικομπς σκηνοθετεί το διασκεδαστικό σήκουελ του Magic Mike, χωρίς τον Μάθιου Μακόνεχι, αλλά με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ στις επάλξεις.
Magic Mike XXL: Άνδρες έτοιμοι για... σήκουελ
του Λουκά Τσουκνίδα
 
Κι ενώ το φετινό καλοκαίρι γίνεται όλο και πιο καυτό, η παρέα των μέιλ-στρίπερς του “Magic Mike” επιστρέφει στις οθόνες μας για έναν τελευταίο γύρο, πριν πάρει ο καθένας το δρόμο του. Με τους Μάθιου Μακόνεχι και Άλεξ Πέτιφερ εκτός καστ και τον Στίβεν Σόντερμπεργκ να παραδίδει το τιμόνι στον επί μακρόν συνεργάτη του Γκρέγκορι Τζέικομπς, το “Magic Mike XXL” δε θα μπορούσε παρά να είναι μια ελαφρότερη, πιο φαν εκδοχή του προκατόχου του. Τουλάχιστον, κανείς δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, ενώ όσοι απέμειναν “το 'χουν” ακόμη ώστε να μας χαρίσουν ένα ευχάριστο δίωρο.

Η υπόθεση

Τρία χρόνια αφότου τα παράτησε για να ξεκινήσει το επιπλάδικό του, ο Μάικ δέχεται ένα τηλεφώνημα απ' τον Τάρζαν κι η παρέα των στρίπερς, πλην του Ντάλας και του Κιντ, μαζεύεται και πάλι για μια τελευταία παράσταση στο συνέδριο αντρικού στριπ-τιζ του Μίρτλ Μπιτς. Η διαδρομή, βεβαίως, κρύβει διάφορα απρόοπτα...



Η κριτική

Η πρώτη ταινία ήταν η ταινία του Μάικ, του Ντάλας και του Κιντ. Ήταν επίσης, η ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ένα δράμα χαρακτήρων πακεταρισμένο σα μια ταινία για τον κόσμο του ανδρικού στριπτίζ, με όλο το τζέρτζελο που αυτό συνεπάγεται, συν το χιούμορ και την υπονόμευση των μύθων που τον συνοδεύουν. Ήταν, βέβαια, και η ταινία του Τσάνινγκ Τέιτουμ, που πείθει όλο και πιο πολύ σαν ηθοποιός και ήταν κι η ταινία του Μάθιου Μακόνεχι, που, στην ακμή της ανανεωμένης του καριέρας, έμοιαζε σαν ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο τόσο κατάλληλος για το ρόλο του βετεράνου στρίπερ και μέντορα.

Το “Magic Mike XXL” δεν έχει σχέση μ' εκείνη την ταινία. Είναι ένα σίκουελ που δεν προσπαθεί ν' απεκδυθεί τον ρόλο των σίκουελ, που δεν ειν' άλλος απ' το να φέρουν πίσω λίγο κέρδος ακόμη διατηρώντας ζωντανό τον μύθο του πρωτότυπου και μαζί, το ενδιαφέρον του κοινού. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και με τους δυο απ' τους τρεις βασικούς χαρακτήρες του να αποχωρούν, ο σεναριογράφος Ριντ Κάρολιν επιλέγει να μη ρίξει όλο το βάρος στον Μάικ και, συνεπώς, στις πλάτες του Τσάνινγκ Τέιτουμ. Αντ' αυτού, δίνει χρόνο και χώρο στα μέλη της παρέας που στο πρώτο μέρος είχαν δευτερεύοντες ρόλους, κάνοντας τη συνέχεια να μοιάζει με πραγματικό ριγιούνιον, όπου όλοι περνούν καλά και δεν υπάρχει κανένα άλλο μεγάλο διακύβευμα.

Απόντος λοιπόν του Ντάλας και του Κιντ, οι λειψοί “Βασιλιάδες της Τάμπα” ξεκινούν για το τελευταίο τους συνέδριο στο Μίρτλ Μπιτς της Φλόριντα. Στο δρόμο για 'κει, έρχονται σε επαφή με τον Μάικ, ο οποίος έχει τη δουλειά που ονειρευόταν αλλά τίποτε άλλο δεν του 'χει βγει και κυρίως, η σχέση του με τη Μπρουκ. Αν και δεν έχει χορέψει για τρία χρόνια, η σκέψη να το ξανακάνει για την πλάκα του με τους παλιούς του φίλους τον κυριεύει κι έτσι τους ακολουθεί. Στο δρόμο, τους πείθει να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, από αυτό που έχουν μάθει σε κάτι καινούργιο, κάτι που εκφράζει καλύτερα αυτό που είναι ο καθένας τους.

Με οδηγό αυτή την ιδέα, οι δημιουργοί ρίχνουν τους ήρωες σε ένα ρόουντ-μούβι, όπου συναντούν παλιούς γνωστούς, κάνουν καινούργιους φίλους και αναθεωρούν τη σχέση τους με τη δουλειά τους. Κύριο μέλημά τους είναι να διασκεδάσουν και να πάρουν θάρρος για όσα θ' ακολουθήσουν μετά την τελευταία παράσταση και τους τίτλους τέλους. Τα μούσκουλα, η ποζεριά, οι λυσσάρες γυναίκες και η έκλυτη νυχτερινή ζωή είναι όλα εκεί, αλλά αποδίδονται πια με μια αίσθηση συμφιλίωσης με τη ματαιότητα και την παρελκυστική φύση τους. Ο Μάικ π.χ. συνεχίζει να ψάχνει το ζευγάρωμα, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι που θέλει στο βάθος. Το ειδύλλιό του όμως με την Ζόι μένει στο παρασκήνιο, σαν κάτι που θα ολοκληρωθεί εντελώς φυσικά, αφού τελειώσει κι αυτό το πάρτι.

Το “Magic Mike XXL” είναι ένα τίμιο και διασκεδαστικό σίκουελ.

Βγαίνουν ακόμη:
Η αδιάφορη κομεντί “The Little Death”, το θρίλερ μυστηρίου “Dark Places” και το ντοκιμαντέρ “Amy” για την Έιμι Γουάινχαουζ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v