Τα θερινά του Σαββάτου: 5 σινεφίλ προτάσεις

Καταιγιστικές περιπέτειες, κλασσικές επανεκδόσεις και νουάρ διαμαντάκια μέσα από πέντε θερινές προτάσεις για σινεμά το Σαββατόβραδο.
Τα θερινά του Σαββάτου: 5 σινεφίλ προτάσεις
Θερινό, παγωμένη μπύρα, νάτσος (ή ποπ κορν) και μια καλή ταινία να παίζει στο πανί. Για όσους θελήσουν να περάσουν ένα σινεφίλ Σάββατο μακριά από την παράνοια των ημερών, προτείνουμε πέντε ταινίες για κάθε κινηματογραφικό γούστο σε ισάριθμα θερινά στην πόλη – και εκτός αυτής.

Εξολοθρευτής: Γένεsys στη Γλυφάδα
Η ταινία: Από ένα μέλλον όπου, μετά την καταστροφή, οι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν τελικά τις μηχανές, ο αρχηγός τους Τζον Κόνορ στέλνει το πρωτοπαλίκαρό του Κάιλ Ρις στο Λος Άντζελες του 1984 για να προστατεύσει τη μητέρα του και να σώσει το αύριο.

Την επιστροφή του Άρνολτ Σβαρτσενέγγερ στον ρόλο που τον καταξίωσε θα παρακολουθήσουμε στον θερινό Μαριλένα στη Γλυφάδα (Αιγύπτου 123), στις 20.45.

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία στο Μάτι
Η ταινία: Ενώ προσπαθεί να διαλευκάνει μια «οικολογική» συνωμοσία που απειλεί την ανθρωπότητα, ένας βετεράνος Βρετανός κατάσκοπος παίρνει υπό την προστασία του έναν ατίθασο νεαρό και προσπαθεί να τον στρατολογήσει στην άκρως μυστική υπηρεσία του.

Τον διασκεδαστικό αυτό φόρο τιμής στις περιπέτειες κατασκοπείας θα δούμε στο όμορφο θερινό Ρία, στο Μάτι (Λ. Ποσειδώνος 20) στις 21.00 ή στις 23.15.

Τα Κόκκινα Παπούτσια στο Παγκράτι
Η ταινία: Ο Μπόρις Λερμοντόφ, διευθυντής του ομωνύμου διάσημου θιάσου, απαιτεί απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη και τον ίδιο. Όταν τα δυο λαμπρά του ταλέντα, η αιθέρια χορεύτρια Βίκι Πέιτζ και ο νεαρός συνθέτης Τζούλιαν Κράστερ, ερωτευθούν παράφορα, αυτός θα τους εξορίσει άμεσα από τον καλλιτεχνικό του παράδεισο.

Το αριστούργημα των Μάικλ Πάουελ, Έμερικ Πρεσμπέργκερ θα απολαύσουμε στο Όασις στο Παγκράτι (Πρατίνου 7), στις 20.45.

Mad Max στο Χαλάνδρι
Η ταινία: Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό, βίαιο κόσμο, ο Μαξ είναι ένας μοναχικός άντρας που προσπαθεί απλά να επιβιώσει. Καταδιωκόμενος από μια αδίστακτη συμμορία, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Φουριόζα, φυγάδα οδηγό ενός φορτηγού, το πολύτιμο φορτίο του οποίου θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν από κοινού.

Η καταιγιστική περιπέτεια παίζεται στο Αθηνά Piscines Ideales στο Χαλάνδρι (Σολωμού 18) στις 23.00.

Το Μικρό Νησί στα Εξάρχεια
Η ταινία: Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους.

Το υποβλητικό φιλμ νουάρ βλέπουμε στο Ριβιέρα στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 46) στις 20.50.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v