5 δροσερές ιδέες για θερινό σινεμά το Σαββατοκύριακο

Πέντε ωραίες ταινίες σε ακόμα ωραιότερα θερινά σινεμαδάκια της Αθήνας για να δροσιστείτε με τον πιο σινεφίλ τρόπο αυτό το Σαββατοκύριακο.
5 δροσερές ιδέες για θερινό σινεμά το Σαββατοκύριακο
Σινεφίλ επανεκδόσεις στα Πετράλωνα ή δυνατά μπλοκμπάστερ σε ένα καταπράσινο άλσος; Οσκαρικά διαμαντάκια της χρονιάς που πέρασε ή παλιό, καλό, δοκιμασμένο σασπένς από τον Χίτσκοκ; Κέντρο ή προάστια; Συγκεντρώνουμε πέντε από τις καλύτερες επιλογές ταινιών για αυτό το σαββατοκύριακο, για να διαλέξετε από ισάριθμες οάσεις θερινών σινεμά σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας.

«Μανταρίνια» στο Σινέ Παναθήναια

Η ταινία: Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα – προτάθηκε για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.
Πού και πότε: Στον καταπράσινο κήπο του Σινέ Παναθήναια, μια ανάσα από τη βουή της λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά σε απόλυτη ατμόσφαιρα καλοκαιρινής αστικής δροσιάς - Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, ώρες 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7€

«Νέα και Αθώα» στον Ζέφυρο

Η ταινία: Ενας νεαρός κατηγορείται για ένα φόνο που δεν διέπραξε και προσπαθεί ν' ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο με τη βοήθεια της κόρης ενός αστυνομικού. Κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ από το μακρινό 1937 – της «βρετανικής περιόδου» του μεγάλου δημιουργού, με πρωταγωνιστές τους Νόβα Πίλμπομ, Μπέιζιλ Ράντφορντ, Ντέρικ ντε Μάρνεϊ.
Πού και πότε: Στον όμορφο Ζέφυρο στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων, που μας έχει καλομάθει με τις σινεφίλ προβολές του - Τρώων 36, ώρες 21.00 και 23.00, εισιτήριο 8€.

Jurassic World στο Γαλάτσι

Η ταινία: Έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας το θεματικό πάρκο Jurassic World είναι έτοιμο να λανσάρει την καινούργια του ατραξιόν: ένα γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο. Το πρώτο μεγάλο μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού σκηνοθετεί ο Κόλιν Τρέβοροου – πρωταγωνιστούν οι Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ ντ'Ονόφριο, Τζούντι Γκριρ.

Πού και πότε: Μέσα στο καταπράσινο άλσος Βεΐκου, στο δροσερό σινέ Γαλάτσι, με το έξτρα μπόνους της καλής έντασης για να απολαύσουμε τα εφέ της ταινίας, μιας και δεν βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή – Άλσος Βεΐκου, ώρες 20.50 και 23.00, εισιτήριο 7,50€.

Οικογένεια Μπελιέ στην Κηφισιά

Η ταινία: Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων, η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι. Διαβάστε την κριτική της ταινίας στο In2life

Πού και πότε: Στην πανέμορφη Μπομπονιέρα στην Κηφισιά, με μπόνους τη δροσιά από τη βλάστηση που περικλείει την οθόνη. Παίζεται στις 20.50 και στις 23.00.

Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ! στη Δροσιά

Η ταινία:
Η προσπάθεια του Μισέλ να απομονωθεί και να ακούσει ένα σπάνιο, πολυαγαπημένο του δίσκο τζαζ που μόλις αγόρασε μετατρέπεται σε Γολγοθά, καθώς το σύμπαν –από τη σύζυγο και την ερωμένη του μέχρι τον καλύτερό του φίλο και τον… υδραυλικό– συνωμοτεί για να μην τον αφήσει πέντε λεπτά σε ησυχία.

Πού και πότε: Στην πλατεία της Δροσιάς, στο Αλίκη Digital Cinema. Ώρες προβολής: Στις 21.00 και στις 23.00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v