Ταινιόραμα 2015: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Η ετήσια κινηματογραφική γιορτή στο Άστυ έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς επιλέγουμε τις… άχαστες παραγωγές που πρέπει να δείτε. 
Ταινιόραμα 2015: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε
Περισσότερες από 150 ταινίες, 56 ημέρες, τρεις προβολές ανά ημέρα. Το φετινό Ταινιόραμα είναι πιο σινεφίλ από ποτέ, φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης τα πονήματα των οποίων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην οθόνη του Άστυ μέχρι και τις 8 Ιουλίου. 

Το καλύτερο; Με 7€ ενιαίο εισιτήριο, μπορούμε να δούμε και τις τρεις ταινίες της κάθε ημέρας οι οποίες προβάλλονται αντίστοιχα στις 6 στις 8 και στις 10 το βράδυ (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ). 

Από αυτές τις ταινίες επιλέξαμε εκείνες που… απαγορεύετε να χάσετε. 

Rosetta (30/6 στις 18.00)
Ένα σινεφίλ «τριπ» από αυτά που δεν έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε, η ταινία των αδελφών Νταρντέν παρακολουθεί τη ζωή της νεαρής Ροζέτα, η οποία ζει με την με την αλκοολική μητέρα της σε μια παραγκούπολη κάπου στο Βέλγιο και ξεκινά τον δικό της αγώνα από τα βασικά: να βρει δουλειά. 

Οικογενειακή Γιορτή (29/6 στις 20.00)
Ο γιορτή γενεθλίων ενός 60χρονου επιχειρηματία παίρνει παράξενη τροπή, και ο Δανός Τόμας Βιντερμπεργκ στην πρώτη ταινία του Δόγματος στήνει ένα εγκεφαλικό και ωμό πανηγύρι όπου τα πάντα αποδεικνύονται σάπια. 

Το Πάρτι (25/06 στις 22.00)
Ένας Ινδός κομπάρσος βρίσκεται τυχαία σε ένα κοσμοπολίτικο πάρτι και ο Μπλέικ Έντουαρτς με μούσα του τον εκπληκτικό Πήτερ Σέλλερς φτιάχνει μια σπαρταριστή κωμωδία με ένα σουρεαλιστικό τέλος. 

Τα Πουλιά (24/06 στις 20.00)
Ελάχιστα τρομακτικό για τα σημερινά δεδομένα, το αριστούργημα του Χίτσκοκ βλέπεται περισσότερο ως μια πολυδιάστατη αλληγορία και αποτελεί την τελευταία μεγάλη κινηματογραφική στιγμή του μετρ. 

Γυμνοί στον ήλιο (23/06 στις 22.00)
Κυνική μεταφορά του «Κυρίου Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ δια χειρός Ρενέ Κλεμάν, με πρωταγωνιστή έναν εξαιρετικό Αλέν Ντελόν. 

Εξολοθρευτής Άγγελος (15/6 στις 18.00)
Σουρεαλιστικό διαμάντι δια χειρός Λουίς Μπουνιουέλ, ο Εξολοθρευτής Άγγελος παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας και αυθεντικότητας από έναν μοναδικό και αξεπέραστο στο είδος του δημιουργό. 

Nebraska (26/6 στις 22.00)
Ένας φτωχός γεράκος αποφασίζει να επισκεφθεί την μακρινή Νεμπράσκα για να διεκδικήσει τα κέρδη από μια λαχειοφόρο, και ο Αλεξάντερ Πέιν μας παραδίδει ένα άκρως συγκινητικό road movie. 

Exotica (2/7 στις 18.00)
O Ατομ Εγκογιάν σε εξαιρετική σκηνοθετική φόρμα μας μεταφέρει στον (υπό)κοσμο ενός στριπ κλαμπ πολυτελείας με… συνεργάτη του τον εξαιρετικό Ηλία Κοτέα. 

Μυστικά και Ψέματα (29/05 στις 20.00)
Χρυσός Φοίνικας, δύο βραβεία στις Κάννες και 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ για μια ταινία του Μάικ Λι, η οποία δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Αυθεντικό σινεμά, με συναίσθημα και εξαιρετικές ερμηνείες. 

Πολίτης Κέϊν (8/06 στις 20.00)
Κατά πολλούς, η καλύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου. Αμφιβάλλετε; Μια… προβολή θα σας πείσει για το αριστουργηματικό ντεμπούτο του Όρσον Γουέλς. 

Χαμένη Λεωφόρος (7/06 στις 18.00)
Αμφιλεγόμενος όσο λίγοι, ο Ντέηβιντ Λίντς δημιουργεί ένα φρικτό σύμπαν στο οποίο ήρωες, μουσική, εικόνες και σενάριο μπλέκονται ονειρικά για να καταλήξουν σε ένα λυτρωτικό(;) φινάλε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v