5 ωραίες ταινίες για θερινό το Σαββατόβραδο

Blockbuster στο Θησείο, ή Μόντι Πάιθον στον Ζέφυρο; Γιορτάζουμε την έναρξη του καλοκαιριού, με τα πρώτα θερινά σινεμαδάκια της χρονιάς.
5 ωραίες ταινίες για θερινό το Σαββατόβραδο
Αυτό το Σάββατο, λέμε να ανακηρύξουμε επισήμως την έναρξη του καλοκαιριού, πηγαίνοντας στο πρώτο θερινό σινεμά της χρονιάς. Τριάντα ένας θερινοί κινηματογράφοι έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους ανά την Αθήνα και –τι και αν χρειάζεται ακόμα ένα ζακετάκι;– εμείς ανυπομονούμε για την πρώτη μας ταινία κάτω από τα αστέρια. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε.

(*) Όλες οι ταινίες είναι ολόφρεσκες, αυτής ή της προηγούμενης εβδομάδας, εκτός από τους Μόντι Πάιθον, που πρωτοβγήκε στις αίθουσες το μακρινό 1975.

Mad Max στο Θησείον
Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο
Εισιτήρια: 8€
Ώρες προβολής: 20.45 και 23.00

Το σινεμά: Ένα από τα καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με το CNN, σε έναν από τους ρομαντικότερους πεζόδρομους της Αθήνας και με φαντασμαγορική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.
Η ταινία: Ο Mad Max επιστρέφει τριάντα χρόνια μετά, για ένα απολαυστικό, διασκεδαστικό μπλοκμπάστερ που μας χορταίνει παρανοϊκό (υπερ)θέαμα. Πρωταγωνιστούν ο Τομ Χάρντι και η Σαρλίζ Θερόν και σκηνοθετεί ο Τζορτζ Μίλλερ.

Monty Python and the Holy Grail στον Ζέφυρο
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα
Εισιτήρια: 8€
Ώρες προβολής: 20.45

Το σινεμά: Πνιγμένο στο πράσινο και σε καίρια θέση στην πανέμορφη γειτονιά των Πετραλώνων –ιδανικό για να συζητήσουμε την ταινία τσιμπολογώντας μεζεδάκια αμέσως μετά.
Η ταινία: Αλλιώς γνωστή και με τον επικό ελληνικό τίτλο «Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης» η σπαρταριστή κωμωδία του Τέρι Γκίλιαμ, του Γκράχαμ Τσάπμαν, του Τζον Κλιζ και της παρέας τους μας μεταφέρει στην εποχή του Βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών του που αναζητούν ένα… διαφορετικό δισκοπότηρο.

Παζολίνι στο Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Εισιτήρια: 8€
Ώρες προβολής: 20.50 και 23.00


Το σινεμά: Ένα από τα πιο κοσμαγάπητα της Αθήνας, με την πλακιώτικη ταρατσούλα του να κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και τους τουρίστες να συρρέουν.
Η ταινία: Σε μια διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Πιερ Παόλο Παζολίνι, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του, «Σαλό, 120 Μέρες στα Σόδομα», καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Danny Collins στον Αμύντα
Κωνσταντινουπόλεως 16, Υμηττός
Εισιτήρια: 8€
Ώρες προβολής: 20.40 και 22.40

Το σινεμά: Όμορφο συνοικιακό θερινό σινεμαδάκι, σε απόσταση βολής από την σούπερ ανερχόμενη πιάτσα του Παγκρατίου. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλα τα μπαράκια που είναι ιδανικά για να συζητήσετε την ταινία μετά.
Η ταινία: Ο Ντάνι Κόλινς, βετεράνος αστέρας της ροκ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην παρακμή της καριέρας του και σε προχωρημένη ηλικία, συνεχίζει να δίνει συναυλίες και να γεμίζει τα στάδια έχοντας στο πλάι του μια πανέμορφη γυναίκα και την αυτοπεποίθησή του στα ύψη. Στα 64α γενέθλιά του ανακαλύπτει ένα γράμμα από το είδωλό του, τον θρυλικό Τζον Λένον, προς τον ίδιο όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, το οποίο δεν έλαβε ποτέ. Πρωταγωνιστούν οι Κρίστοφερ Πλάμερ και Ανέτ Μπένινγκ.

Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία στο Cine Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια (κάτω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά)
Εισιτήρια: 7€
Ώρες προβολής: 20.50 και 23.05

Το σινεμά: Επάνω στην παραλία, κάτω από το λοφάκι της Καστέλας, σε ιδανικό σημείο για να πιούμε μερικά ποτάκια στο Μικρολίμανο μετά την ταινία.
Η ταινία: Μια μεγάλη και επιτυχημένη ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπη με μερικά αγωνιώδη υπαρξιακά ερωτήματα, όταν μια νέα πρωταγωνίστρια αναλαμβάνει τον ρόλο της στο remake του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v