Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα!

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ των Καννών θα συμμετέχει ο Γιώργος Λάνθιμος με τη νέα του ταινία «Lobster», διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.
Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα!
Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Μια Αιωνιότητα και Μια Ημέρα», την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, το ελληνικό σινεμά θα διεκδικήσει και πάλι την ανώτατη διάκριση του Φεστιβάλ των Καννών, αφού όπως ανακοινώθηκε, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Lobster», θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα.

Το «Lobster» θα διεκδικήσει τον Φοίνικα κόντρα σε είκοσι περίπου ταινίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του 68ου Φεστιβάλ των Καννών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης ανέφερε πως πρόκειται για μία από τις πιο μυστηριώδεις συμμετοχές του διαγωνιστικού προγράμματος και πως εμπίπτει στην κατηγορία εκείνων των ταινιών που δημιουργούν νέες, ακραίες μορφές αφήγησης.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας με ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει τους Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάιζ, Λέα Σεϊντού, Μπεν Γουίσο, Τζον Ράιλι, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Το σενάριο υπογράφουν οι «συνήθεις ύποπτοι», Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου.

Πρόκειται για μια «αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v