Οι πιο τρομακτικές σκηνές στην ιστορία των θρίλερ

Ο Johnny, ο Jason, ο Freddie και τα άλλα τα παιδιά των πιο εμβληματικών θρίλερ όλων των εποχών μας κάνουν να τρομάζουμε… τριάντα και βάλε χρόνια μετά.
Οι πιο τρομακτικές σκηνές στην ιστορία των θρίλερ
Φοβάστε τα θρίλερ; Τότε μην πατήσετε το play στα παρακάτω βίντεο –ή δοκιμάστε μόνο το Ψυχώ και τη Λάμψη, για να μην πείτε ότι φύγατε άπραγοι από αυτή τη σελίδα. Οι υπόλοιποι, που δηλώσατε ατρόμητοι «όχι», σας προκαλούμε να μην παραδεχτείτε στον εαυτό σας ότι μπορεί ακόμα να σας τρομάξει μια ταινία του 1973. Για καλό και για κακό, αφήστε τα φώτα αναμμένα.

Η περιστροφή του κεφαλιού στον Εξορκιστή (1973)
Αν μας ρωτάτε, υπάρχει μια ακόμα πιο τρομακτική σκηνή στον Εξορκιστή: Εκείνη που η μικρή Linda Blair κατεβαίνει τις σκάλες ανάποδα, σαν αράχνη. Επειδή, όμως, αυτή η σκηνή κόπηκε από την αρχική εκδοχή της ταινίας, και την είδαμε περίπου 30 χρόνια μετά στην Uncut επανέκδοση, θεωρούμε «κλασική» την σκηνή με την περιστροφή του κεφαλιού.

“Here’s Johnny” στη Λάμψη (1980)

Μπορεί να μην είναι τρομακτική με τον τρόπο του Εξορκιστή ή του Δολοφόνου με το Πριόνι, όμως η Λάμψη του Stanley Kubrick είναι αυτό που θα έλεγε κανείς δαιμονισμένα ανατριχιαστική. Και έχει και τον Jack Nicholson σε έναν από τους ρόλους της ζωής του.

Η σκηνή του Ντους στο Ψυχώ (1960)
Ο άρχοντας του τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, παραδίδει μαθήματα κινηματογράφου στην κλασικότερη των κλασικών σκηνών θρίλερ. Η στοιχειωτική μουσική του Bernard Herrmann πηγαίνει την σκηνή ένα επίπεδο αγωνίας παραπάνω.

Η σκηνή της μπανιέρας στον Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες (1984)
Τελικά το μπάνιο πρέπει να είναι ένα από τα πιο τρομακτικά δωμάτια του σπιτιού. Εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος και ο Φρέντι Κρούγκερ για να στοιχειώσει τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς, σε μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές των 80s.

“They’re Here” στο Poltergeist (1982)
Αν έχετε έστω και την παραμικρή δεύτερη σκέψη για τα παραφυσικά φαινόμενα εν γένει και τα φαντάσματα ειδικότερα, μην πατήσετε το play στο παραπάνω βίντεο. Και μην δείτε το Poltergeist.

Η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι (1974)
Όχι η πρώτη φορά που βλέπουμε την ταινία –η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Leatherface, με τη μάσκα του και τις… προθέσεις του.

Η εμφάνιση του Pinhead στο Hellraiser (1987)
Με την ανατριχιαστική ατάκα “You Solved the Box. We came”.

Η Σαμάρα βγαίνει από την τηλεόραση στο The Ring (2002)
Αν δοκιμάσετε να το περιγράψετε σε κάποιον που δεν έχει δει την ταινία, πιθανότατα θα γελάσει. «Ένα κορίτσι βγαίνει από μια οθόνη τηλεόρασης κι αυτό είναι τρομακτικό;». Κι όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο αυτή η σκηνή καταφέρνει να είναι μία από τις πιο τρομακτικές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η σκηνή στη λίμνη στο Παρασκευή και 13 (1980)
Μια σκηνή που μοιάζει βγαλμένη από άλλη ταινία, με τα γαλήνια νερά της λίμνης και την Alice ήσυχη ότι έχει απαλλάξει τον κόσμο από την κυρία Voorhees, μέχρι τη στιγμή που ο Jason πετάγεται μέσα από το νερό και κάνει τους πάντες να αναπηδήσουν στις καρέκλες τους.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v