Τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά ζευγάρια

Ο Χάρι και η Σάλι, η Άλι και ο Νόα, ή μήπως η Σκάρλετ και ο Ρετ; Συγκεντρώνουμε τα καλύτερα κινηματογραφικά ζευγάρια όλων των εποχών.
Τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά ζευγάρια
Τι κάνει «ωραίο» ένα κινηματογραφικό ζευγάρι; Είναι περισσότερο οι δύο ξεχωριστοί χαρακτήρες, η μεταξύ τους χημεία και το πόσο (δεν) ταιριάζουν μεταξύ τους, ή η ιστορία τους; Αντί απάντησης, συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά ζευγάρια από την «χρυσή εποχή» του Χόλιγουντ μέχρι σήμερα, και σας αφήνουμε να το σκεφτείτε.

Rick Blaine και Ilsa Lund στην Casablanca

«Από όλα τα ποτάδικα σε όλες τις πόλεις όλου του κόσμου, εκείνη πάει και μπαίνει στο δικό μου». Ο έρωτας με την πρώτη ματιά δεν αποτυπώθηκε καλύτερα σε καμία ταινία πριν ή μετά την αριστουργηματική Καζαμπλάνκα.

Scarlett O'Hara και Rhett Butler στο Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Ο αμερικανικός εμφύλιος, η ζωή εκεί στο Νότο, τα λεφτά, το μουστάκι του Clarke Gable και οι μπούκλες της Vivian Leigh κάνουν τη Scarlett και τον Rhett ένα από τα ζευγάρια-σύμβολα της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Κι ας έληξε άδοξα η ιστορία τους, κι ας έχασε εκείνη ό,τι είχε και δεν είχε (εκτός από το κουράγιο της) για χάρη του.

Sally Albright και Harry Burns στο Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι

Η Meg Ryan και ο Billy Crystal είναι απλώς ασυναγώνιστοι ως κολλητοί που τελικά –και αναπόφευκτα– κοιμούνται μαζί, μαλώνουν, μουτρώνουν, μπερδεύονται και χωρίζουν πριν καταλάβουν ότι κατά βάθος ήταν πάντα ερωτευμένοι μεταξύ τους. Αν τους πλησίασαν έστω και ελάχιστα κάποιοι, αυτοί ήταν ο Zack και η Miri στο (παρόμοιας λογικής) “Zack and Miri Make a Porno” https://www.youtube.com/watch?v=vTU5Yw6zXvg

Alvy Singer και Annie Hall στην ομώνυμη ταινία

Ο Woody Allen στα καλύτερά του, και η Diane Keaton με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στο τσεπάκι για την απολαυστική της ερμηνεία, είναι ένα υπέροχα αταίριαστο ζευγάρι που… τα βρίσκει και τα χάνει όπως όλοι μας –απλώς με σπαρταριστές ατάκες.

Viola De Lesseps και William Shakespeare στο Shakespeare in Love

Ο Joseph Fiennes είναι πιθανότατα η καλύτερη κινηματογραφική εκδοχή του William Shakespeare που έχουμε δει ποτέ, και η Gwyneth Paltrow απολαυστικότατη ως η ερωτευμένη μαζί του πλούσια νεανίς που η άτιμη κοινωνία εμποδίζει να ζήσει τον έρωτά της. Ένα ζευγάρι που ρισκάρει τα πάντα για μια αγάπη που μοιάζει αδύνατη, και μια ιστορία που πολύ θα θέλαμε να ήταν αληθινή.

Jesse και Celine στο Before Sunrise (και όλα του τα σήκουελ)

Δύο τυπάκια που συναντιούνται τυχαία σε ένα τραίνο, περνούν μια ολόκληρη ταινία νύχτα απλά συζητώντας για ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι και –αναμενόμενα– ερωτεύονται δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα με τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά ζευγάρια.

William Thacker και Anna Scott στο Νότινγκ Χιλ

Τι θα γινόταν αν με κάποιον μαγικό τρόπο συναντούσες τον αγαπημένο σου κινηματογραφικό αστέρα κι η μοίρα τα έφερνε έτσι ώστε εκείνος/η να σε ερωτευτεί; Ο Hugh Grant και η Julia Roberts ζουν την πιο απίθανη (με την κυριολεκτική έννοια) ερωτική ιστορία σε μια γειτονιά του Λονδίνου, ζαλισμένοι από τα φλας των παπαράτσι που τους κυνηγούν.

Allie Calhoun και Noah στο Ημερολόγιο

Ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια της μεγάλης οθόνης το χώρισε αρχικά η κακούργα κοινωνία και τελικά η άτιμη ζωή. Όσο και αν προσπαθήσει κανείς, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μην κλάψει στην τελευταία σκηνή.

Jack Dawson και Rose DeWitt Bukater στον Τιτανικό

Φτωχό πλην άξιο παλικάρι ερωτεύεται ζάμπλουτη κόρη της υψηλής κοινωνίας, και την σώζει από τη μιζέρια της ζωής της. Κι αυτή η χιλιοπαιγμένη ιστορία δεν θα είχε τίποτα να πει σε κανέναν, αν δεν εκτυλισσόταν παράλληλα με (και επάνω σε) μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ου αιώνα –το ναυάγιο του καλύτερου και γρηγορότερου πλοίου που έφτιαξε ποτέ ανθρώπινο χέρι.

Jack Twist και Ennis Del Mar στο Brokeback Mountain

Τραγικές φιγούρες – θύματα του έρωτα που πάει και φυτρώνει στα πιο ακατάλληλα χωράφια, ο Jack και ο Ennis είναι δύο «καουμπόιδες» (υπάρχει άραγε λέξη με περισσότερα στερεότυπα γύρω της;) η απαγορευμένη ερωτική ιστορία των οποίων συγκίνησε όλον τον πλανήτη.

Jonathan Trager και Sara Thomas στο Serendipity

Η μοίρα και τα γυρίσματά της πρωταγωνιστούν, μαζί με τον John Cusack και την Kate Beckinsale, σε μια ρομαντική κομεντί που δεν θα είχε θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα, αν δεν έκανε ακόμα και τους λιγότερο ρομαντικούς εξ ημών να αναρωτηθούμε αν τελικά υπάρχουν ευτυχείς συμπτώσεις.

Edward Lewis και Vivian Ward στο Pretty Woman

Ο Richard Gere και η Julia Roberts είναι το απόλυτο ζευγάρι των 90s: Εκείνος ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, κι εκείνη μια φτωχή αλλά καλόκαρδη πόρνη, που τον ερωτεύεται παραβιάζοντας όλους τους «κανόνες» του επαγγέλματος και της δεκαετίας.

Belle και… Τέρας στην Πεντάμορφη και το Τέρας

Το ζευγάρι που απέδειξε περίτρανα ότι η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα μας και ο έρωτας δεν είναι μόνο υπεράνω χρημάτων (όπως στον Αλαντίν), φυλετικών διακρίσεων (όπως στην Ποκαχόντας) και κοινωνικής θέσης (όπως στην Σταχτοπούτα) αλλά είναι και… τυφλός.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v