Σάρωσε τα βραβεία διεθνούς Φεστιβάλ η «Μικρά Αγγλία»

Τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας απέσπασε η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.
Σάρωσε τα βραβεία διεθνούς Φεστιβάλ η «Μικρά Αγγλία»
Καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία. Αυτός ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός για την τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

Η «Μικρά Αγγλία» διαγωνίστηκε με άλλες 14 ταινίες για το «Χρυσό Κύπελλο» της σημαντικής ασιατικής διοργάνωσης, και τελικά απέσπασε το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καθώς και τα βραβεία σκηνοθεσίας για τον Παντελή Βούλγαρη και γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλικά.

Το φεστιβάλ διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου, ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής υπήρξε η διεθνούς φήμης ηθοποιός Γκονγκ Λι, πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτό τον ρόλο στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ μοιράστηκαν η κινέζικη ταινία «The Uncle Victory» (Ειδικό βραβείο της Επιτροπής), «Diplomacy» (βραβείο σεναρίου), «The Last Executioner» (βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Βιτάγια Πανσριμγκαρμ και «The Sacred Arrow» (βραβείο φωτογραφίας). 



Θυμηθείτε την κριτική του In2life για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη, σε σενάριο της Ιωάννης Καρυστιάνη, η οποία υπογράφει και το ομώνυμο βιβλίο. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Άνδρο και αποτέλεσε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της περσινής σεζόν στην Ελλάδα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v