Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Το  μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» του Κώστα Λογαρά παρουσιάζεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ώρα 8.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24) από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού, ενώ αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Νίκος Τουλιάτος.

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το μυθιστόρημα του Κώστα Λογαρά παρακολουθεί τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου που φθάνει ως το έγκλημα, ταυτόχρονα όμως και την πτωτική πορεία της χώρας στο διάστημα των τελευταίων δεκαετιών. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το άτομο ως όργανο του ανεξέλεγκτου κακού. Στο φόντο η αυθαιρεσία της εξουσίας, που συντελεί στη διάβρωση της κοινωνίας και στη διάχυση του κακού πάνω στο σώμα της.

Πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος, ο Κώστας Λογαράς ανιχνεύει στο μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής σε μια εποχή γενικότερης έκπτωσης ηθικής και αξιών. Ήρωάς του, ο Μαρίνος Τριάντης, που έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από τριάντα χρόνια κάθειρξης για μια σκληρή δολοφονία: Του δεκαεξάχρονου «φίλου» του.

Ζει μόνος στην Πάτρα, σ’ έναν απόμερο δρόμο του λιμανιού της – πέρασμα μεταναστών προς την κοντινή Ιταλία, με μοναδική του συντροφιά το σκυλί του, τον Ραμόν. Με το στίγμα του ισοβίτη να τον ακολουθεί, σε μια πόλη ρημαγμένη από την κρίση και αλλαγμένη από το χρόνο, προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας με τα ψίχουλα από την ήδη πενιχρή σύνταξη της γριάς μάνας του. Παλεύει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος σε έναν τόπο που μοιάζει να καταρρέει. Γιατί «Η κρίση στην Πάτρα άρχισε από το 1985 με την μεγάλη αποβιομηχανοποίησή της, που άφησε πολλές οικογένειες χωρίς δουλειές. Η πόλη μας λειτούργησε σαν μικρογραφία της πτώχευσης που θα ζούσε ολόκληρη η χώρα 25 χρόνια αργότερα, το 2010», όπως λέει ο Κώστας Λογαράς.
Info:
Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο
Εκδόσεις Καστανιώτη
Σελίδες 224
Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v