ΑρπαΓή: Ένα «κινηματογραφικό» ψυχολογικό θρίλερ

Το πρώτο μυθιστόρημα του Φίλιππου Μορρίς είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με κινηματογραφικό ρυθμό, που ταξιδεύει τον αναγνώστη του στις άκρες του πλανήτη.
ΑρπαΓή: Ένα «κινηματογραφικό» ψυχολογικό θρίλερ
του Δημήτρη Παπαλεωνίδα

Το ψυχολογικό θρίλερ του Φίλιππου Μορρίς «ΑρπαΓή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, ως το πρώτο αυτοτελές μυθιστόρημα της σειράς R.E.M. – 191171171191, με το οποίο ανοίγει ο κύκλος των περιπετειών του Σάμιουελ Ντάιμοντς, δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο μυθιστόρημα. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας και κοινωνικός λειτουργός Στέλιος Μοίρας, φέρνει στα ελληνικά δρώμενα ένα νέο λογοτεχνικό ύφος.

Εξωστρεφές και γρήγορο, παρασέρνει τον αναγνώστη στον ρυθμό του, με δράση και στα δύο ημισφαίρια της Γης, με πρωταγωνιστές ετερόκλητους που μπορεί να τους χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις, αλλά ενώνονται με όνειρα και κόκκινες κλωστές.

Από τη μία ένας ακτιβιστής στην Καμπότζη. Από την άλλη, ένας φιλόδοξος, αυτοδημιούργητος Νεοϋορκέζος μάνατζερ που είναι έτοιμος να εκπληρώσει ένα έργο ζωής. Και κάπου ανάμεσά τους εμφανίζεται μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα. Τρία πρόσωπα δεμένα σε ένα κουβάρι, όπου τα όνειρα και η πραγματικότητα είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Ένα καρμικό παράδοξο θα δοκιμάσει τα όρια του έρωτα και του θανάτου, των δύο μοναδικών καταστάσεων που χωρίζουν το σώμα από την ψυχή.

Η «ΑρπαΓή» του Φίλιππου Μορρίς είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, με κινηματογραφικό ρυθμό, που ταξιδεύει τον αναγνώστη πάνω σε μαγικό χαλί από την Ασία στην Κεντρική Αμερική και από το όνειρο στην πραγματικότητα μέσα από τη δύναμη της θέλησης, του έρωτα και των καρμικών δυνάμεων. Ο Φίλιππος Μορρίς πραγματεύεται τη σύγκρουση συνειδητού και υποσυνείδητου, τις βαθύτερες ανάγκες και αναζητήσεις των ανθρώπων και το πώς αυτές μπορούν να εκφράζονται μέσα από τον κόσμο των ονείρων.



Αρπαγή
R.E.M. – 191171171191
Συγγραφέας: Φίλιππος Μορρίς
Εκδόσεις Λυκόφως
ISBN: 9786185095451
Σελίδες: 314
Τιμή: 13 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v