5 σούπερ νέα αστυνομικά μυθιστορήματα

Καινούριος Jo Nesbo, έγκλημα με φόντο τα ελληνικά νησιά, μυστηριώδη αινίγματα και αγωνιώδεις ανατροπές. Απ’ όλα έχουν τα καινούρια αστυνομικά μυθιστορήματα.
5 σούπερ νέα αστυνομικά μυθιστορήματα
Το πασχαλινό τετραήμερο που ε-ε-έρχεται φέρνει μαζί του και έξτρα χρόνο για διάβασμα, κι εμείς διαλέγουμε πέντε από τις καλύτερες ολόφρεσκες κυκλοφορίες αστυνομικών μυθιστορημάτων, για να πάρετε μαζί σας στην εξοχή… ή στο μπαλκόνι που θα αράζετε.

Η δίψα του Jo Nesbo
Εκδόσεις Μεταίχμιο 

Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Η αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά με πρωταγωνιστή τον πολυσυζητημένο επιθεωρητή Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη Δίψα ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσής του από το παρελθόν.

Από το ίδιο αίμα του Tobias Olsson
Εκδόσεις Ψυχογιός 

Ένας Σουηδός αστυνομικός που εργαζόταν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα δολοφονείται έξω από έναν οίκο ανοχής σε μια μικρή ελληνική πόλη. Οι Αρχές αποφαίνονται ότι πρόκειται για διαφωνία μεταξύ ιερόδουλης και πελάτη, και η υπόθεση κλείνει. Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, όμως, δεν αφήνουν την είδηση να πέσει κάτω. Όταν ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιούναταν Σάντλερ ερευνά την υπόθεση, σιγά σιγά αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία. Κάτι μεγάλο.

Το τελευταίο αίνιγμα της Marisha Pessl
Εκδόσεις Διόπτρα 

Ένας δημοσιογράφος προσπαθεί να ξεμπλέξει το νήμα του μυστηρίου γύρω από την αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας στο νότιο Μανχάταν, μέσα από μια σειρά ανατροπών, γρίφων και κινηματογραφικών τρικ. Καθώς ερευνά τις αλλόκοτες συνθήκες που περιέβαλλαν τόσο τη ζωή όσο και το θάνατό της, ο δημοσιογράφος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την παρακαταθήκη του πατέρα της, του θρυλικού, ερημίτη σκηνοθέτη καλτ ταινιών, Στάνισλας Κορντόβα. Την τελευταία φορά που ετοιμαζόταν να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο του μυστηριώδους σκηνοθέτη, ο ερευνητής μας είδε το γάμο και την καριέρα του να καταστρέφονται. Κι αυτή τη φορά, ρισκάρει να χάσει ακόμα περισσότερα.

Σκοτεινή αλήθεια της Sara Lövestam
Εκδόσεις Ωκεανίδα 

Ο Κουπλάν ζει παράνομα στη Σουηδία. Η αίτησή του για άσυλο απορρίφθηκε, αλλά η επιστροφή στην πατρίδα του, το Ιράν, θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. Αναγκασμένος να κρύβεται, παίρνει την παράτολμη απόφαση, πατώντας στη δημοσιογραφική του εμπειρία, να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Στην αγγελία του ανταποκρίνεται η Περνίλα, μια Σουηδέζα ανύπαντρη μητέρα, που το κοριτσάκι της έχει εξαφανιστεί, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απευθυνθεί στις Αρχές. Ο κυνηγημένος Κουπλάν προσπαθεί να βρει το παιδί και οδηγείται σε μια περιπλάνηση στον κόσμο του εγκλήματος στις πιο σκοτεινές γωνιές της Στοκχόλμης, αλλά και σε μια κατάδυση στα ανεξερεύνητα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής.

Έσχατες μέρες του Brian Evenson
Εκδόσεις Καστανιώτη 

Μια φρικιαστική ιστορία μυστηρίου τοποθετημένη στο κλειστοφοβικό σύμπαν του θρησκευτικού φανατισμού. Στις Έσχατες μέρες πρωταγωνιστεί ο Κλάιν που πέφτει θύμα απαγωγής από μια σκοτεινή σέκτα η οποία πιστεύει ότι ο ακρωτηριασμός σε φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Ο Κλάιν εξαναγκάζεται να διαλευκάνει τη δολοφονία του αρχηγού της. Όσο περισσότερο εμπλέκεται στην υπόθεση τόσο συναισθάνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο υπέθετε αρχικά. Άραγε θα φτάσει εγκαίρως στην αλήθεια, ώστε να πάρει το σκήπτρο του προφήτη και να σώσει τον εαυτό του ή μήπως θα καταστρέψει τα πάντα σ’ ένα ξέσπασμα βιβλικής οργής; Κινούμενος σ’ έναν λαβύρινθο από ψέματα, απειλές και παραπληροφόρηση, ο Κλάιν συνειδητοποιεί ότι η επιβίωσή του εξαρτάται από την ίδια του τη βούληση. Ο Μπράιαν Έβενσον είναι ο συγγραφέας της μακάβριας ομορφιάς και της δυσοίωνης έντασης, της ανατριχιαστικής υποβολής και των καθηλωτικών οραμάτων⋅ ένας αυθεντικός αφηγητής που ανακαλεί τον Έντγκαρ Άλαν Πόου και τον Κάφκα, τον Ντόναλντ Μπαρθέλμι αλλά και τον Τζιμ Τόμσον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v