Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε πριν γίνουν ταινίες

Επικές περιπέτειες φαντασίας, πολιτικά θρίλερ, συγκινητικά love story, και σπαρταριστές κωμωδίες γίνονται φέτος ταινίες. Κι εμείς τις διαβάζουμε… πριν τις δούμε.
Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε πριν γίνουν ταινίες
Το Χόλιγουντ δεν σταματά ποτέ να διαβάζει βιβλία, αναζητώντας στις σελίδες τους την έμπνευση για την επόμενη μεγάλη οσκαρική (ή και εμπορική, γιατί όχι;) επιτυχία. Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ιδού μερικά από τα βιβλία που… μόλις προλαβαίνετε να διαβάσετε πριν απολαύσουμε στις σκοτεινές αίθουσες.

Still Alice της Lisa Genova
Η σπαραχτική ιστορία της Alice Howland, επιτυχημένης επαγγελματία και μητέρας τριών παιδιών, που παθαίνει πρόωρο Αλτσχάιμερ και αγωνίζεται να συνεχίσει την ζωή της. Οι φήμες για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την Τζούλιαν Μουρ ήδη δίνουν και παίρνουν.
Στις αίθουσες στις 16 Ιανουαρίου
Αγοράστε το βιβλίο 
από το amazon, εδώ 
Με τους: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Kristen Stewart

Η τριλογία του Μορτντεκάι του Kyril Bonfiglioli
Ο Τσάρλι Μορτντεκάι είναι ένας γοητευτικός και καλλιεργημένος έμπορος έργων τέχνης που ταξιδεύει στην Αμερική σε αναζήτηση ενός πίνακα που συνδέεται με έναν χαμένο τραπεζικό λογαριασμό γεμάτο χρυσάφι. Κοφτερό χιούμορ στο βιβλίο, απολαυστική ερμηνεία από τον Τζόνι Ντεπ στην ταινία.
Στις αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου
Η τριλογία δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Στα αγγλικά, μπορείτε να την βρείτε στο
Amazon.
Με τους: Johnny Depp, Ewan McGregor, Olivia Munn, Gwyneth Paltrow


Στην άκρη του Ουράνιου Τόξου της Cecelia Ahern
Η Rosie και ο Alex, κολλητοί από τότε που ήταν παιδιά, είναι διαρκώς στο χείλος του έρωτα –κι ας μην το συνειδητοποιούν. Μια τρυφερή ιστορία για τα όρια μεταξύ φιλίας και έρωτα, και τις διαφορετικές εκφάνσεις της αγάπης, από την συγγραφέα του P.S. I Love You.
Στις αίθουσες στις 6 Φεβρουαρίου (με τίτλο Love, Rosie)
Στα βιβλιοπωλεία από τις 
εκδόσεις Διόπτρα 
Με τους: Lily Collins, Sam Claflin, Suki Waterhouse

Ο μαθητευόμενος του Σπουκ του Joseph Delaney
Ο Τόμας Γουάρντ είναι ο έβδομος γιος ενός έβδομου γιου και στάλθηκε να μαθητεύσει πλάι στον Σπουκ. Η δουλειά είναι σκληρή, ο Σπουκ απόμακρος και πολλοί μαθητευόμενοι απέτυχαν πριν από αυτόν. Με κάποιον τρόπο, ο Τόμας πρέπει να μάθει να ξορκίζει φαντάσματα, να φυλακίζει μάγισσες και να δένει τελώνια. Ωστόσο, ο τρόμος ξεκινά όταν ξεγελιέται κι ελευθερώνει τη Μητέρα Μάλκιν, την πιο σατανική μάγισσα σε ολόκληρη την Κομητεία.
Στις αίθουσες από τις 6 Φεβρουαρίου (με τίτλο The Seventh Son)
Με τους: Jeff Bridges, Kit Harington, Julianne Moore, Ben Barnes
Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις 
Φανταστικός Κόσμος 

Στην καρδιά της Θάλασσας του Nathaniel Philbrick
Η αληθινή επική ιστορία που ενέπνευσε στον Χέρμαν Μέλβιλ το αριστουργηματικό μυθιστόρημα Μόμπι-Ντικ. Η τραγωδία του φαλαινοθηρικού Έσσεξ ήταν τόσο γνωστή στην εποχή της όσο είναι σήμερα η ιστορία του Τιτανικού: Το 1819 το Έσσεξ ξεκίνησε από το νησί Ναντάκετ της Μασαχουσέτης, στον Ατλαντικό, για ένα συνηθισμένο ταξίδι, να κυνηγήσει φάλαινες. Δεκαπέντε μήνες αργότερα συνέβη κάτι αδιανόητο: βαθιά στο Νότιο Ειρηνικό, μια εξαγριωμένη φάλαινα εμβόλισε και βύθισε το πλοίο. Οι είκοσι άντρες του πληρώματος, φοβούμενοι τους κανίβαλους στα νησιά προς τα δυτικά, μπήκαν σε τρεις μικρές βάρκες και ξεκίνησαν για τη Νότια Αμερική, 3.000 μίλια μακριά. Μετά από μια οδύσσεια τριών μηνών, μόνο οκτώ είχαν μείνει ζωντανοί.
Στις αίθουσες από τις 13 Μαρτίου
Με τους: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Charlotte Riley
Στα βιβλιοπωλεία από τις 
Εκδόσεις Ωκεανίδα 

Ανταρσία της Veronica Roth
Το δεύτερο βιβλίο της δυστοπικής τριλογίας που ξεκίνησε πέρυσι με την Απόκλιση ακολουθεί την Τρις και την παρέα της, καθώς το σκάνε από την ταξική τους κοινωνία σε αναζήτηση ασύλου στον κόσμο των Ειρηνικών.
Στις αίθουσες από τις 20 Μαρτίου
Στα βιβλιοπωλεία από τις 
Εκδόσεις Πλατύπους 

Παιδί 44 του Tom Rob Smith
Ο Leo Demidov, πιστός και αφοσιωμένος αξιωματικός στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, πέφτει σε δυσμένεια και εξορίζεται, όταν ξεκινά έρευνες για τον φόνο ενός παιδιού –που τελικά αποδεικνύεται πως δεν ήταν μόνο ένας. Μαζί με την γυναίκα του, ξεκινούν να αναζητούν τον δολοφόνο, και ξεσκεπάζουν σοκαριστικά μυστικά στην πορεία.
Στις αίθουσες από τις 17 Απριλίου
Στα βιβλιοπωλεία από τις 
Εκδόσεις Πατάκη 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v