Philip Kerr: Ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας στα Public

Ο Φίλιπ Κερ, συγγραφέας των best sellers νουάρ μυθιστορημάτων, καταφθάνει στην Αθήνα για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φίλους του βιβλίου στο Public Συντάγματος.
Philip Kerr: Ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας στα Public
Με το τελευταίο του μυθιστόρημα «Άνθρωπος χωρίς ανάσα» στις αποσκευές του, ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας Φίλιπ Κερ καταφθάνει στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου για να μιλήσει με τους φίλους των βιβλίων του και να κάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Αντώνη Πανούτσο στα Public Συντάγματος.

«Έρχεται στην Αθήνα κουβαλώντας στη βαλίτσα του τη σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας με πολύ μυστήριο και ακόμη περισσότερες ανατροπές. Συντροφιά του θα έχει έναν φίλο αγαπημένο, που τον έπλασε όπως ήθελε ο ίδιος: κυνικό, με χιούμορ και πανέξυπνο. Και περιμένει να συναντήσει όλους εκείνους που τοποθετούν κάθε καινούριο του βιβλίο στη λίστα με τα ευπώλητα και τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της νουάρ λογοτεχνίας παγκοσμίως», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Public.

Ο σκωτσέζος συγγραφέας που λατρεύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις αθέατες ιστορίες των ηττημένων θα φέρει μαζί του τον αγαπημένο του ήρωα, τον Μπέρνι Γκούντερ, πρώην αστυνομικό που εργάζεται στο Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου.

Η αποστολή που έχει επιλέξει ο δημιουργός της “Τριλογίας του Βερολίνου” για τον Μπέρνι Γκούντερ έχει ως τόπο δράσης το δάσος του Κατίν. Και στόχος του να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μαζική δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών που έχουν ταφεί ομαδικά. Για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να σκοτώσει, να χάσει το χιούμορ του, να ερωτευτεί και να ξεφύγει από το στρατοδικείο.

Ο «Άνθρωπος χωρίς Ανάσα» λοιπόν, το τελευταίο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος, είναι η αφορμή για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας διεθνώς και να συζητήσουν μαζί του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v