Συνταγές για τη Σαρακοστή: «Νόστιμη» κυκλοφορία από το iCookGreek

Οι διάσημοι σεφ Κωνσταντίνα Αθανασίου και Λευτέρης Λαζάρου ενώνουν για ακόμα μια φορά τις… γευσιγνωστικές τους δυνάμεις και μας χαρίζουν άλλο ένα «ζεστό» βιβλίο από την κουζίνα του iCookGreek με προορισμό την δική σας.
Συνταγές για τη Σαρακοστή: «Νόστιμη» κυκλοφορία από το iCookGreek
Η νηστεία αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αποτοξίνωση (έστω πρόσκαιρη), αλλά και για γευσιγνωσία, μιας και τα νηστίσιμα πιάτα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία τόσο σε υλικά όσο και σε γεύση. Ας απομυθοποιήσουμε επιτέλους την κυρίαρχη άποψη, ότι το νηστίσιμο τραπέζι είναι ένα καταναγκαστικό "έργο" που περιλαμβάνει άνοστα και νερόβραστα λαχανικά σε περίεργους συνδυασμούς.

Η νηστίσιμη δίαιτα μπορεί να γίνει άκρως γευστική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υγεία μας, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα που περιέχει και είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αρκεί φυσικά να βασίζεται πάνω σε θρεπτικές και πάνω απ’ όλα νόστιμες συνταγές.

Διαλεγμένες μία προς μία οι συνταγές της Κωνσταντίνας Αθανασίου και του Λευτέρη Λαζάρου «τρύπωσαν» σε ένα βιβλίο… τσέπης για να περάσουμε μια αξέχαστη γευστικά Σαρακοστή. Ανοίξτε το, ξεφυλλίστε το, αφήστε το να σας βάλει ιδέες και υποκύψτε στον πειρασμό να… νηστέψετε. Γευτείτε και ξαναγευτείτε, μέσα από τριάντα κορυφαίες συνταγές, αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που λέγεται «σαρακοστιανό τραπέζι», αλλά και τις νεότερες γαστρονομικές ιδέες που γέννησε στη συνέχεια.

Από τις γαρίδες σαγανάκι και άλλα «all time classic» πιάτα των ημερών, δια χειρός Κωνσταντίνας Αθανασίου, μέχρι τις πιο προχωρημένες προτάσεις, όπως το κους-κους με «ταλιατέλες» σουπιάς, οι οποίες έχουν καθιερώσει τον Λευτέρη Λαζάρου ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ, όλα είναι εδώ. Και όλα έχουν μαγειρευτεί.

Εκδόσεις: iCookGreek ΕΠΕ
Σελίδες 72
Τιμή: € 11*
*με αγορές από €50 και πάνω στο e-shop του www.icookgreek.com  

Το βιβλίο θα το βρείτε επίσης στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ιανός καθώς και στα καταστήματα Media Markt και Cook Shop

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο συνταγών, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v