”Λυρικό”... αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων Αττικής στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Ελένης Καζαντζάκη ”Ο Ασυμβίβαστος”, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση.

Ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων Αττικής στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 19.30.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς και τη δράση της ActionAid Ελλάς. Με αυτή του την πρωτοβουλία, ο Σύνδεσμος αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία των μελών του απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα του πλανήτη μας, στηρίζοντας την υλοποίηση των προγραμμάτων της ActionAid στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων Αττικής, κ. Στέλλα Συμβουλάκη – Κουρή, ενώ για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Θεόδωρος Μπεχράκης και η Βουλευτής Επικρατείας, τ. Επίτροπος Ε.Ε., κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει επίσης ο Δρ. Πάτροκλος Σταύρου, θετός γιος της Ελένης Καζαντζάκη. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα ανοίξει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Μπάμπης Πλαϊτάκης και θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Ελένης Καζαντζάκη ”Ο Ασυμβίβαστος” από τους ηθοποιούς Μαρία Τζομπανάκη και Γρηγόρη Βαλτινό.

Τραγουδούν οι Βασίλης Φακίτσας, Άννα Μορφίδου, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Φακίτσας. Χορεύουν ο Στράτος Παπανούσης (Α´ χορευτής Ε.Λ.Σ) και η Βίκυ Τσιρογιάννη (σολίστ Ε.Λ.Σ.), σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Την χορογραφία επιμελείται ο Άγγελος Χατζής και την σκηνοθεσία ο Μπάμπης Πλαϊτάκης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων Αττικής, κ. Χρύσα Μαρινάκη, ενώ την δεξίωση που θα ακολουθήσει θα συνοδέψουν μουσικά η Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο) και ο Λευτέρης Παπανικολάου (βιολί).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Για εισιτήρια, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων Αττικής στο τηλέφωνο 210 3813602, με την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα Στέλλα Συμβουλάκη - Κουρή στα τηλέφωνα 210 7292782, 6974 352765 και με την κα Χρύσα Κουτσουμπού στο τηλέφωνο 210 3606991.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v