ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Σου δίνουμε το βιβλίο, βρίσκεις τον συγγραφέα;

Ξεχωρίζεις τον Τολστόι από τον Τσέχοφ και την Έμιλι από τη Σαρλότ Μπροντέ; Δέκα βιβλία σε προκαλούν να το αποδείξεις.

Ο μάστορας: Αντιεβραϊσμός… πριν τους Ναζί

Υπήρχε αντιεβραϊσμός και πριν το Ολοκαύτωμα και αυτό το βιβλίο του Μπέρναρντ Μάλαμουντ μας το κάνει σαφές, αφήνοντάς μας να γελάμε με την αφέλεια κάθε εποχής της Ιστορίας.

Ένα εξαντλημένο εκδοτικό αριστούργημα και πάλι στα ράφια

Το αριστουργηματικό βιβλίο του Χόρχε Σεμπρούν "Ο Δεύτερος Θάνατος του Ραμόν Μερκαντέρ" κυκλοφορεί ξανά από τις εκδόσεις Θεμέλιο.

Τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων

Αυτά είναι τα βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που υπήρχαν σχεδόν σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη και μας κράτησαν παρέα στα πιο ξέγνοιαστα χρόνια μας.

Το βιβλίο γιορτάζει στην Βιβλιοθήκη της Alpha Bank | advertorial

Η Αθήνα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και η Βιβλιοθήκη της Alpha Bank ανταποκρίνεται στο κάλεσμά της με πλήθος εκδηλώσεων για τους «βιβλιοφάγους».

Αύγουστος: Μαθήματα εξουσίας εαυτού και άλλων

Ο Αύγουστος του John Williams είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που κατατάσσεται στα κορυφαία ιστορικά μυθιστορήματα, αλλά ξεπερνά τα όρια του ιστορικού.

5 μυθιστορήματα για να καταλάβεις την πολιτική

Γιατί κανείς δεν τα λέει ωραιότερα από ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα οι ήρωες του οποίου έρχονται αντιμέτωποι με την πολιτική και τις κάθε είδους εκφάνσεις της.

Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων: Ωδή στο βωβό σινεμά

Το «βιβλίο των ψευδαισθήσεων» του Paul Auster αφηγείται την ιστορία ενός εξαφανισμένου κωμικού και είναι μια ωδή στο βωβό σινεμά.

Οι κόρες του ηφαιστείου: Διηγήματα… postmodern

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου διαβάζεται σαν ναρκοπέδιο ιστοριών με μεταμοντέρνα αφήγηση, χιούμορ και αλλόκοτη γραφή.

Ο Στόουνερ: Το τίποτα και τα πάντα μιας ζωής

Το λογοτεχνικό διαμαντάκι που έγραψε ο John Williams το 1965 γνώρισε την επιτυχία στην επανέκδοσή του. Κι εμείς επιμένουμε ότι πρόκειται για αριστούργημα.

SPONSORED LINKS

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος

  • 325 - Αρχίζει επίσημα τις εργασίες της η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας.

    1498 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.

    1902 - Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2018 MEDIA2DAY